Napjainkban az autótolvajok már nem csavarhúzóval és erős hajlított dróttal, hanem tablettel, okostelefonnal és laptoppal támadnak. Az ellopott autókat gyakran alkatrészdonornak, vagy átalakítást követően tovább értékesítés céljából lopják el. Azonban néhány praktikával drasztikusan csökkenthetjük a lopás beköveztét. Eheti bejegyzésünkben ismertetünk 9 hasznos tanácsot, melyekkel megelőzhetjük gépjárművünk feltörését. 

A lehető legkörültekintőbb módon vásároljunk gépjárművet. Hivatalos márkakereskedőknél és új autók esetében gyakorlatilag nincsenek kockázataink. Használt autók esetében az eredetiség vizsgálat vagy szakértői közreműködés lehet segítségünkre. Érdemes kombinálni az elektronikai és mechanikai védelmi megoldásokat, vagy akár többlépcsős rendszert kialakítani. Sokan beépíttettek már kocsijukba egy trükkös indításnak nevezett megoldást, melynek az a lényege, hogy csak akkor indul el a motor, ha a gyújtás pillanatában, egyidejűleg egy másik műveletet is elindítanak.
A lopási szándékot megnehezítheti a gépkocsi ablaküvegeinek szélébe bemaratott kicsinyített forgalmi rendszám, vagy alvázszám. A megjelölt autóktól általában tartanak a tolvajok, mivel csak az összes üveg cseréjével lehet azt ismételten ”piacképessé” tenni. Továbbá egyre szélesebb körben terjed az UVSM elnevezésű, csak ultra viola fényben olvasható jelölési módszer.

Ne adjuk kölcsön az autónkat, különösen ne ismeretlen személyeknek! Az autónk szervizelési helyét is alaposan válasszuk meg, nehogy éppen egy autóbontásra szakosodott szervizbe vigyük gépkocsinkat. 

Amennyiben lehetőségünk van rá, garázsban tároljuk a kocsinkat és mindig kapcsoljuk be a riasztó berendezésünket. A garázs is legyen gondosan lezárva. 

Amennyiben a városban vagy vidéken meg kell állnunk, tegyük azt körültekintően. Elhagyatott helyen lehetőleg ne parkoljunk. Célszerű őrzött parkolókat választanunk, ahol őrszolgálat és kamerarendszer is felügyeli az autókat, de egy térfigyelő rendszer által felügyelt utcaszakasz is biztonságos lehet. Éjszaka még jobban oda kell figyelnünk, hogy hol parkoljuk le autónkat. 

Soha se hagyjunk értékesnek látszó tárgyakat, például táskát az autónkban. Gyakran a nem túl értékes dolgok miatt is feltörik az autókat. Soha se hagyjuk hátra pénztárcánkat, igazolványainkat, bizalmas iratainkat, még zárt kesztyűtartóban sem. Elég sok autós a forgalmi engedélyt rutinból a napfényvédő tokjában tárolja, és gyakran ott hagyják a kiszállást követően is. 

Amikor kiszállunk az autónkból mindig gondosan zárjuk be az ajtót, a csomagtartót, az ablakokat húzzuk fel. Azt is ellenőrizzük le, hogy a lámpáink, a rádió, a motor le legyen zárva. Ha közvetlenül a közelünkben várakozik valaki a kocsijában és nem tudjuk egyetlen gombnyomással lezárni autónkat, azonnal kezdjünk gyanakodni. A tolvajok ugyanis rádiófrekvenciás kódolvasóval éppen a kedvező alkalomra várnak és ellopják a távkapcsoló úgynevezett ugrókódját

A gépkocsi kulcsát soha ne hagyjuk őrizetlenül, ne engedjük, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Különösen eseményeken és szórakozó helyeken figyeljünk oda, hogy ne kabátunkban hagyjuk személyi iratainkat és kocsink slusszkulcsát.  Benzinkutaknál is legyünk körültekintők. Amíg beugrunk a pénztárba fizetni, addig se hagyjuk lezáratlanul kocsinkat. 

Ha kiszállunk az autónkból, azonnal állítsuk is le a motort. A kocsit zárjuk le és az indító kulcsot tartsuk magunknál. Országúton és főleg elhagyatott helyen előfordulhat, hogy a bűnözők balesetet színlelnek és segítségünket kérik. Amikor körültekintés nélkül kiszállunk a kocsiból, ráadásul járó motorral és félig nyitott ajtóvak hagyjuk hátra az autónkat, ne lepődjünk meg, ha egy hirtelen felbukkanó személy villámgyorsan elhajt kocsinkkal. 

Ma már nélkülözhetetlen a gépkocsinkban a navigációs (GPS) berendezés, melynek segítségével, ha mégis ellopják kocsinkat, az könnyebben felkutatható. Műholdas jelzőrendszerek telepítésére kizárólag profi szakembereket kérjünk fel. Az AsSolutions – nél gyorsan és szakszerűen felszereljük gépjárművet az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszerrel

Ajánlatot kérek ASGSP műholdas gépjárművédelmi rendszer beszerelésére

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems