Tekintsük át, mely autóvédelmi eszközök alapoztak meg a műholdas (GPS) gápjárművédelmi rendszereknek.

Immobiliser

Az immobiliserek olyan elektronikus szerkezetek, amik a gépkocsi motorját blokkolják.

Általában három pontot tiltanak le:

Ezek bármelyikének hiánya elegendő ahhoz, hogy a motor ne induljon be. Automatikusan élesednek, feloldásuk lehet egy kódolt "kulcs" amit az autóba szerelt foglalatához kell érinteni, lehet "transponder" azaz egy kis fityegő, amit adott hely előtt kell elhúzni, és lehet tasztatúra, amin a saját kódszámunkat kell beütni.

Az autó lopásgátló

Feladata a jármű leállítása, ha használója nem nyugtázza a jogos használatot. A motor beindítása után, illetve járó motornál történő bal első ajtónyitáskor a használónak nyugtáznia kell a jogos használatot. A nyugtázás több módon történhet. Lehet egyszerűen eldugott nyomógomb megnyomása, lehet transponderes, azaz közelítőkártyás megoldás de lehet a mobiltelefon Bluetooth-ának bekapcsolása is.

Ha az azonosítás nem történik meg a rendszer sípolással figyelmezteti a használót, hogy azonosítsa magát. Ha ennek ellenére sem történik meg, aktiválódik a rablásgátlás és az autó lassan, erőtlenül, fényjezésel figyelmeztetve a közlekedés többi résztvevőjét leáll és hangjelzéssel hívja fel a figyelmet.
Az autó lopásgátló kiváló gépjárművédelem kikényszerítés, kiszállítás, kicsalás, kulcslopás ellen.

Ha valamilyen módon az autótulajdonost kicsalják a járműből, úgy, hogy a motor jár, a kulcs benne van, könnyedén beugorhat bárki a helyére és elhajthat az autóval.  Az autó lopásgátló azonosítás híján aktív lesz és az autó két-három percnyi távolságban, hang és fényjelzéssel várja tulajdonosát.
Ha az öltözőszekrényből, irodaasztalról vagy a lakásból ellopják az autó kulcsait, azonosítás hiányában nem jutnak messzire vele.

Minden autó lopásgátló eszköz rendelkezik szerviz üzemmóddal, így a tulajdonosnak nem kell és nem is szabad sehol elárulnia az autóvédelmi rendszerének nevét, megoldását és főként a használatát. Szervizbe, autómosóba vagy gumishoz leadott jármű autóvédelmi rendszerét szervizállásba kell helyezni, majd amikor visszakapja autóját ismét élesíteni.

Ajánlatot kérek az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems