Tudjuk, hogy az otthona biztonságának kialakítása felelősségteljes és komoly döntést igényel. Ezért szeretnénk segíteni Önnek az alábbi tippekkel, amely a riasztórendszerek helyes kiválasztásához és kiépítéséhez nyújthat segítséget. Amennyiben átgondolja ezeket a pontokat, garantáltan jobban tud majd választani a rengeteg különféle rendszer és szolgáltatás közül.

 

 1. Tanulmányozza az ingatlanát! Döntse el, hogy mit és mennyire kíván védeni. Ugyanis bár a végső döntést egy szakértővel együtt elvégzett állapotfelmérés után érdemes meghozni, jobb felkészülten részt venni ezen.
 2. Tanulmányozza a riasztórendszereket! A riasztók telepítése ugyanis egy felelősségteljes döntés, több évre meghatározza családja vagy értékei biztonságát. Bár a megfelelő eszközök kiválasztását elvégzik, de a biztonságérzet növelésében segíthet, ha Ön is tudja, hogy mi is védi valójában az ingatlanát.
 3. Tanulmányozza az életmódját! A család egyik tagja rendszeresen felkel éjszaka egy pohár vízért? Van egy kutyája, aki „bentlakó”, amikor a riasztót szeretné használni, vele is számolni kell! Légkondit használnak, de csak akkor ha már otthon vannak? Az ilyen, és ehhez hasonló eseményeket érdemes a riasztó telepítés előtt átgondolni és a szakemberrel megosztani, ugyanis nagyban meghatározhatják azt, hogy Önnek milyen rendszerre és érzékelőkre van szüksége
 4. Gondolkozzon előre! A riasztóközpont és az egyéb összetevők között kapcsolatot kell teremteni. Erre léteznek vezetékes és vezeték nélküli megoldások is. Amennyiben új lakást épít, vagy felújítja ingatlanát, gondolkodjon előre, végeztesse el a csövezést, hiszen a falban elrejtett vezetékes megoldás olcsóbb és egyszerűbb. Arról nem is beszélve, mennyivel esztétikusabb!
 5. Válasszon megfelelő zónaszámú riasztóközpontot! A központok zónaszáma azt mutatja, hogy optimálisan, egyenként hány darab érzékelőt fűzhetünk, programozhatunk fel. A jó rendszerek esetében egy zónán csak egy érzékelő van. Ez azért fontos, mert riasztás esetén így tudhatja meg, hogy pontosan melyik eszköz érzékelt betörést, vagy melyik hibásodott meg.  Bár a magas zónaszámú riasztók drágábbak, de ezen nem érdemes spórolni! Később visszahozza az árát. Mert egy meghibásodás esetén nem mindegy, hogy a szerelő minden érzékelőt lepróbál, szétszed, és órákat tölt ott Önnél, amit ki kell fizetni. Vagy a diszpécser hová navigálja a járőröket, egy betörés esetén!
 6. Tűzjelzésre is képes a rendszer? A mai komplex rendszerek már nem csak a betöréseket képesek észlelni, hanem akár tűz-, füst-, vagy magas szén-monoxid szint esetén is képesek jelezni. A riasztóközponthoz az ilyen eseteket észlelő érzékelők is felprogramozhatóak. Ne keverjük össze a tűzjelző rendszerekkel, amik csak Tűzoltóságok által meghatározott formában, és engedéllyel lehet kivitelezni!
 7. Válasszon felhasználó-barát rendszert! Fontos, hogy a rendszer kezelése, a kódok beütése egyszerű és könnyen tanulható legyen, ugyanis így elkerülhetőek a téves riasztások és az azzal járó kellemetlenségek. Legyen olyan a rendszere, hogy Önnek egy jól használható védelme legyen, ne pedig valami „kolonc”! Ráadásul, ha tényleg csak baj esetén jelez a riasztó, a szomszédok is sokkal figyelmesebbek lesznek, és nem is bosszantja őket.
 8. Bízza megbízható szakemberekre a kiépítést! Bár elképzelhető, hogy rövidtávon olcsóbban megúszná a riasztó telepítését, ha egy olyan ismerőse építi ki a rendszert, aki látott már riasztót. De egy felelősen gondolkodó ember csak- és kizárólag szakembert kér fel a munkára. Az előírások betartása sok későbbi felmerűlő gondot előz meg. Gondoljon bele, az így megspórolt összegek eltörpülnek egy esetleges sikeres betörés okozta károk mellett!
 9. Válasszon távfelügyeleti szolgáltatást is! A riasztórendszer megfelelő kiépítése egy lépés az értékeink védelmében. De ne álljon meg itt! A biztonságosabb védelem következő lépcsőfoka legyen a távfelügyeleti szolgáltatás! Bár a modern riasztórendszerek megfelelő kiépítés esetén hatékonyan tudják védeni az értékeit, igazi, biztonságot csak objektum távfelügyeleti szolgáltatással kiegészítve tudnak nyújtani. A betörést vagy rendellenességet ugyanis ebben az esetben egy távfelügyeleti központban is érzékelik a nap 24 órájában, ahonnan az Ön igényei szerint telefonon képesek értesíteni a megfelelő személyeket,az Ön által megadott elérhetőségeken vagy kivonuló szolgálatot küldhet a helyszínre, akik segíthetnek megakadályozni az értékek eltulajdonítását, további rongálások megfékezését és felderíteni az elkövetőket is.
 10. Végezzen kalkulációt a különböző szolgáltatásokhoz! Mérje fel, értékeit, és itt ne csak az anyagi javakra gondoljon, hanem a család tagjaira is. Mi az amit biztonságban szeretne tudni? Ha ezt összehasonlítja a riasztótelepítés vagy a távfelügyelet költségeivel, eldöntheti, hogy szükséges, megéri e Önnek a riasztó telepítése és a szolgáltatás megrendelése. Ezek költségeinek a megbecsléséhez segítséget kaphat az Távfelügyeleti kalkulátor segítségével.
 11. Gyűjtsön adatokat! Lakó övezetében milyen bűncselekmények történtek az elmúlt 1 évben? Mennyire veszélyeztetett zóna? Milyenek a szomszédok?

 

Kérjen ajánlatot riasztó rendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems