Nyitásérzékelő

Egy rendkívül egyszerű, de annál megbízhatóbb eszközről van szó. Két mágneses részből áll. Egyiket a nyílászárók fix részére (ajtótok, ablakkeret), a másikat pedig a mozgó részére kell helyezni. Amikor a nyílászáró kinyílik, a nyitásérzékelő két része egymástól eltávolodik, és a riasztás bekövetkezik. Létezik felületi- vagy süllyesztett kivitel, fém vagy faajtóra szerelhető. Még színeket is választhat fehér vagy barna. Segítségükkel akár héjvédelmet is ki tudunk alakítani, tehát az Ön lakásának minden nyílászárójára kerül nyitásérzékelő, és üvegtöréssel kiegészítve már riasztható is. Az Ön védelme már működik is.  

 

Mozgásérzékelők

Lehetnek kiépítési helyük szerint kültéri- vagy beltéri , normál, radaros- vagy, kisállatos, vezetékes vagy vezeték nélküli, függöny- vagy folyosólencsés, vagy a hagyományos különböző fokokat látó mozgásérzékelők. Ami közös bennük, az, hogy az  egyik legelterjedtebb érzékelő jelenleg használtak közül.

 

Normál mozgásérzékelő

Az egyik legelterjedtebb érzékelő fajta a jelenleg használtak közül. Működési elve, hogy a nyugalomban lévő környezet "hőképéhez" képest a belépő ember vagy élőlény "hőképe" mindig más. Ennek az érzékelők által megszokott hőképnek a megváltozását érzékeli a passzív infra. Kijátszani nagyon nehéz, mert a környezet hőmérsékletéhez képest a legkisebb változást is észleli. Az Önök helyi adottságaiknak megfelelően lehetőség van akár radaros, vagy kisállatvédett mozgásérzékelőt is használni, elkerülve ezzel a téves riasztásokat! Lehetnek vezeték nélküli, vagy vezetékes kivitelű infrák.

 

Infra-radar (kombinált érzékelő)

Az előbbi eszközzel ellentétben hőmozgás érzékelése esetén még nem riaszt be, csak ha ezzel egy időben mikrohullámú rezgéseket is érzékel. Kizárólag a kettő együttes megléte esetén jelez. Olyan helyiségekben tehát ahol a szigetelés nem tökéletes, vagy egyéb légmozgás van, esetleg a kazán vagy légkondicionáló találhatól, ott alkalmazandó ez az eszköz. Lehet vezeték nélküli, vagy vezetékes infra.

 

Kisállat-védett mozgásérzékelő

Ezek a speciális kialakítású infra mozgásérzékelők olyan helyen alkalmazhatók, ahol a lakásban kutya, macska, vagy egyéb kisállat van. Az érzékelők csak meghatározott, típustól függően 20-40 kg feletti élőlény esetén jeleznek

 

Füstérzékelő

A füstérzékelő a tüzet korai szakaszában érzékeli. Azonban abban az esetben, ha a konyhában szeretjük a húst jól odaégetni, vagy a környezet eleve poros, esetleg párás, vagy füstös helyiséget szeretnénk védeni, célszerűbb a hőérzékelőt alkalmazni! Lángfázissal kezdődő tüzekhez a lángérzékelő (UV, IR) a megfelelő. Vannak olyan érzékelők is, amelyek kombinálják a hő- és füstérzékelő funkcióit.

 

Rezgés, ütésérzékelő

A széfek védelmére használhatjuk leginkább.

 

Üvegtörés érkézelő

Fontos szerepet játszik abban az esetben is, ha héjvédelmet szeretnék kialakítani, de fontos lehet akkor is, ha egy nagyobb hatásfokú védelmet szeretnénk kiépíteni. A lényege, hogy az üvegtörés érzékelő több típusa szerint az üvegek fajtáihoz alkalmazkodik. Akár egy vékonyabb üvegű ablakunk van, akár fémszállal beszőtt, a lényeg, hogy mindenre van megoldás. Egy teszter segítségével tudjuk beállítani és lepróbálni az érzékenységét.

 

Infrasorompó 

A kültéri védelem egyik fő eleme. Különböző távolságok védelmére is alkalmas, ezt az 1-26-ig terjedő sugárszám adja meg. Ha valami megszakítja az infrasugarakat, akkor bejelez. Telkek vagy akár erkélyek védelmére is alkalmas. Nagyon fontos, hogy kültéren sok téves riasztást okozhat, ha nem a megfelelő sugármennyiségű sorompókat építjük ki.

 

Pánikjelző

A személyvédelem legfőbb segítője. Ezt a kapcsolót megtalálja magán a kezelőegységen, de akár kérhet telepített vagy hordozható pánikgombot is. Nyugodtabbnak érezheti magát, ha egyedül van otthon a családja, és ezzel felszerelkezve tudja őket biztonságban. Főleg, ha ez a riasztórendszer be van kötve egy távfelügyeleti céghez, hiszen ott a nap 24 órájában figyelik a jelzéseket. Esetükben a prioritás első fokán áll ez a jelzés, hiszen ebben az esetben biztosak lehetnek a kollégák arról, hogy emberi életek vannak veszélyben. A prioritás első fokán áll ez a jelzés, hiszen ebben az esetben a diszpécserek  azt gondolhatják, hogy emberi életek vannak veszélyben.

 

Kérjen ajánlatot riasztórendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems