A riasztók napjainkra nagy sikert vívtak ki maguknak a betörések elleni harcban, sokan óvják értékeiket a különféle típusú ház, lakás-, autó és üzletriasztókkal. A távfelügyeleti szolgáltatás használatával, járőrök bevetésével jóval eredményesebbé tehetők a különféle riasztórendszerek, mégis sokan vannak, akik nem  tudják pontosan, miről is van szó.

 

Mi a különbség riasztó és távfelügyelet között?

A távfelügyelet és a riasztók erősen összefüggenek. Egy riasztó létezhet távfelügyelet nélkül, a távfelügyelethez azonban szükség van riasztóra is! A riasztó lényegében egy betörésvédelmi jelzőrendszer, amely illetéktelen behatolás esetén legtöbbször hang, vagy fényjelzést ad, és általában arra is van lehetőség, hogy a jelzést a távolba is eljuttassa a riasztókészülék. Itt jön képbe a távfelügyelet, amiről akkor beszélünk, ha a jelzés egy 24 órán át működő diszpécser központba fut be, ahol felkészültek a leghatékonyabb segítség azonnali nyújtására.

 

Riasztó vagy távfelügyelet?

Ha távfelügyeletet választ, akkor is szükség van riasztóra, mert ez a jelzőrendszer juttatja el a riasztás tényét a központba. Megteheti azt, hogy csak riasztót választ, és nem kér hozzá távfelügyeletet, de ebben az esetben alacsonyabb hatásfokú lesz a betörések elleni védelem. A sima helyszíni riasztás is hatékony lehet: a hanghatás elriaszthatja a betörőket, vagy felhívhatja a szomszédok figyelmét. Ugyanakkor sokkal hatékonyabb, ha távfelügyelettel kombinálja a riasztót, mert akkor a diszpécser kérésére/ vagy automatikusan rövid időn belül járőröket küld a helyszínre. A távfelügyelettel kombinált riasztó így nagyobb esélyt ad a betörők helyszíni fülön csípésére.

 

Milyen riasztókat és távfelügyeleti szolgáltatásokat érdemes választani?

Lényegében ez mindig a védeni szándékozott objektum és az Ön igényeinek a függvénye. Röviden összefoglaljuk, milyen típusú riasztókkal és távfelügyeleti szolgáltatásokkal találkozhat. Ez is segíthet a választásban, de a legbiztosabb, ha szakember segítségét veszi igénybe a választáshoz.

 

Riasztó típusok:

Működési elvük szerint a riasztók alapvetően abban különböznek, hogy hány érzékelőt akarunk felfűzni rájuk, hány zónáját akarjuk kihasználni. Akarunk-e egy adott területet többfelé bontani úgy, hogy az általunk nem használt le legyen riasztva. A fontos, hogy egy felhasználóbarát, azaz könnyen kezelhető riasztót kapjunk! Persze az is fontos, hogy a mi értékeinket jól védje.

 

Távfelügyelet típusok:

 

A távfelügyelet azért fontos az Ön életében, mert elmehet az otthonától vagy irodájától úgy, hogy van egy ember, aki a nap 24 órájában figyeli a riasztókat, és Önt időben értesíti mindenről. Mindig naprakész lehet. Mennyivel jobb az, ha Ön nyaral, és otthon az áram egy teljes napra kimarad, és a diszpécseri infók alapján megkérheti a rokonait, hogy segítsenek, és nem egy a hűtő által eláztatott, és a romlott ételek által bebüdösített otthonba érkeznek haza, egy remek szabadság után?  Ön hogy döntene? Velünk vagy nélkülünk?

 

Kérjen ajánlatot Riasztórendszerre

Kalkulálja ki saját távfelügyeleti díját!

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems