Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon érdemes -e riasztórendszert telepíteni, hiszen az igazán professzionális betörők úgyis képesek kijátszani a rendszereket. 100 százalékos biztonságot nyújtó riasztórendszer valóban nem létezik, ebben igazuk van a kétkedőknek. Megfelelő tervezéssel, gondolva a részletekre és a helyi sajátosságokra szabva a rendszert azonban elérhető egy olyan állapot, ami annyira megnehezíti az illetéktelen behatolók dolgát, hogy nem érdemes vesződniük az adott ingatlannal. Amennyiben pedig mégis sikerülne bejutniuk, a jól kiépített rendszerek, és a távfelügyeleti szolgáltatás miatt kiérkező járőröknek köszönhetően sokkal kevesebb idejük marad arra, hogy kutakodjanak, feltúrják a szekrényeket és felkutassák az értékeket. Ha ugyanis hosszasan benntartózkodnának, az exponenciálisan növelné meg az elkapásuk esélyét.

 

Riasztórendszerek tehát képesek hatékony védelmet nyújtani, így mindenképpen érdemes őket telepíteni. A kérdés már csak az, hogy milyet. Egy jó riasztórendszer telepítése a megfelelő igényfelméréssel és kiválasztással kezdődik. Fontos ugyanis, hogy tudjuk, milyen veszélyekkel állunk szemben, miket várunk el a riasztótól vagy milyen adottságai vannak a védeni kívánt ingatlannak, hiszen csak így tudja kiválasztani és megtervezni a telepítendő rendszert – természetesen együttműködve a telepítést végző, szakértő céggel. Nem szabad elhanyagolni ezt a lépést, hiszen ha Ön nincs tisztában azzal, hogy mik a lehetőségei és mit vár el a riasztórendszertől, az nagy valószínűséggel oda vezetne, hogy mind Ön, mind a biztonságtechnikai cég elégedetlen lesz az elkészült rendszerrel, egyedül talán a betörők örülnének ennek.

 

Ami jelentősen növelheti a biztonságot, az az úgynevezett távfelügyeleti szolgáltatás. Egy jó riasztórendszerrel párosítva ugyanis két oldalról is megnehezíthetjük a behatolók dolgát. Hiszen nem csak a bejutásuk lesz jelentősen megnehezítve, hanem, amennyiben esetleg bejutottak és miután a riasztórendszer észlelte a behatolást, a rendszer értesít egy távfelügyeleti központot, ahol valós időben, azonnal látják azt, hogy mi okozta a riasztást. Ezután az Ön választása alapján telefonon értesítik a megfelelő személyt – akár Önt, ha úgy dönt – valamint egy járőrszolgálattal akár kivonulnak a helyszínre, felmérik a terepet, átvizsgálják a helyszínt, és adott esetben akár elkapják a bűnöst. Gondoljon bele, mennyivel hatásosabb megoldás ez annál, amikor csak a riasztó hangjelzője szólal meg, amit valljunk be, a legtöbben figyelmen kívül hagyunk, és szinte minden esetben téves riasztásnak gondolunk, ha a környékünkön halljuk.

 

A legmagasabb szintű, még elérhető biztonságot tehát egy integrált megoldással valósíthatjuk meg, amely a megfelelő behatolásvédelmi eszközök beszerelésével kezdődik, mint például az ajtók, rácsok és zárak. Ezek jelentősen meg tudják nehezíteni a bejutást, de semmiképpen sem tudják megakadályozni. Ezért van szükség a riasztórendszer telepítésére, amely jelezni tud a nyílászárók vagy a falak áttörésekor, de a benti vagy akár a kinti illetéktelen mozgáskor is. Az érzékelőket különböző érzékenységi fokra lehet állítani, hogy a kisebb-nagyobb méretű háziállatunk nehogy folyamatos téves riasztásokat okozzon. A riasztók telepítésénél ügyelni kell a korábban felsorolt szempontokra, érdemes betartania ezeket a tanácsokat, hiszen így sokkal biztonságosabb, de egyben gazdaságosabb és megfelelőbb is lesz a rendszer. A telepítés során mindenképpen érdemes egyeztetni a szakértőkkel, és amennyiben közösen úgy érzik, hogy szükséges lenne a távfelügyeleti szolgáltatás előnyeinek kihasználása, ami minimális költségekkel tudja jelentősen növelni az elérhető biztonságot, akkor kérje ennek a szolgáltatásnak a kiépítését és aktiválását, értékei, nélkülözhetetlen iratai vagy a családja érdekében. Mint már többször említettük, 100 százalékos biztonság sajnos tényleg nem létezik. Érdemes ezért biztosítást is kötni az ingatlanra, hogyha mégis megtörténne a baj, legalább anyagilag kárpótolva legyen. A beépített, modern riasztó- és távfelügyeleti rendszerek azonban a legtöbb esetben csökkentik a biztosítás díját, hiszen lényegesen kisebb az esélye annak, hogy behatolnának Önhöz.

 

Ha mindezeket megteszi, garantáltan nyugodtabban fog aludni, és a felelősség is lekerül az Ön válláról, hiszen amire fel lehet készülni, és amit meg lehet akadályozni, azt Ön megtette. Kérje az ingyenes helyszíni felmérést és tanácsadást vagy végezzen online kalkulációt, ha szeretne többet megtudni, és minél előbb minél nagyobb biztonságban lenni.

 

Kérjen ajánlatot riasztórendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems