A vállalati telephelyek, üzletek védelmében az első komolyabb lépés a mechanikai védelem kialakítása után a behatolásjelző, vagy ismertebb nevén riasztó rendszer kiépítése. Mint, ahogy a nevében is szerepel, a rendszer célja sosem a behatoló elfogása, vagy a behatolás megakadályozása! A riasztó rendszer alapvetően arra hivatott, hogy amint a behatolási esemény megtörténik, azt az illetékesek számára jelezze, a helyszínen a behatolót meg- elriassza, valamint a mögöttes intézkedő szolgálatokat értesítse.

 

Önnek szüksége van riasztó rendszerre?

 

Általánosságban mondhatjuk, hogy igen. Az üzleti szférában nagyon kevés partner van, ahol nincs szükség behatolásjelző rendszerre, hiszen ha csak egy egyszerű irodát veszünk is alapul, a cég működésére, piaci pozícióira, ügyfeleire vonatkozóan tárolnak információkat, melyeket feltétlenül szükséges védeni. A legtöbb esetben a biztosítók elő is írják a vagyonbiztosítás, azaz ingatlan, vagy ingóság biztosítás megkötésekor a MABISZ minősítéssel rendelkező riasztó rendszer kiépítését. Nagyobb telephelyek esetén az információ védelem mellett megjelennek a nagy értékű áruk, alapanyagok, szerszámok, gyártó termelő berendezések, melyeket szükséges védeni.

Amennyiben nincs folyamatos őrszolgálat az Ön telephelyén, úgy javasoljuk, hogy vegye fontolóra riasztó rendszer kiépítését. Ilyen esetben kivétel nélkül ajánljuk távfelügyeleti szolgáltatásunk igénybevételét is az ingatlan védelmére. Így bár az ingatlanban nincs folyamatosan jelen személyi őrzés, mégis biztos lehet abban, hogy a behatolás tényéről néhány percen belül tudomást szerez.

 

Mire jó még egy riasztó rendszer?

 

Alapvető funkció tehát a kívülről történő behatolás jelzése, de egy riasztó rendszer gyakran ennél jóval többre használható. Riasztó rendszer segítségével a telephely szekciókra osztható, melyek külön belépési jogosultsághoz kötöttek. Így szabályozható, hogy mely dolgozó hova léphet be, és hova nem. Természetesen a belépési adatok letölthetőek a rendszerről, így külön beléptető rendszer kiépítése nélkül ellenőrizhetővé válnak a telephelyen belüli mozgások.
Bár kevesen gondolnak rá, mégis nagyon fontos, hogy amennyiben a telephelyen nem kötelező tűzjelző rendszert kiépíttetni és üzemeltetni, úgy a riasztó rendszer füst vagy hő érzékelőkkel történő kiegészítése minimális plusz költség vállalása mellett, komoly tűzvédelmi funkciót is elláthat. Az így kialakított rendszer egy esetleges tűz esetén alkalmas lehet több milliós érték megóvására.

 

Miért minket válasszon?

 

A riasztó rendszerek telepítése, karbantartása és üzemeltetése az egyik alapvető tevékenységünk. Kollégáink több éves, évtizedes tapasztalattal bírnak ezen a területen. Partnereink részére telepítünk néhány érzékelős irodába, üzlethelyiségbe ajánlott rendszereket ugyanúgy, mint több területes, esetenként több száz érzékelős, több kezelőegységgel rendelkező ipari kivitelű megoldásokat. Az általunk ajánlott rendszerek kivétel nélkül megfelelnek a MABISZ elvárásainak, így a biztosítás megkötésénél kedvezőbb ajánlatot kaphat. Csak olyan gyártókkal dolgozunk, melyek több évtizedes gyártói múltra tekintenek vissza, és melyek hivatalos importőrrel és forgalmazóval rendelkeznek Magyarországon.

 

Távfelügyeleti központra van szüksége?

 

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, mert nagyvállalati partnereink számára több távfelügyeleti központot építettünk már fel! A felügyeleti központ felépítéséhez mind a technikai eszközöket, szoftvereket szállítani tudjuk, de ugyanakkor a képzett személyi állományt, és a működésükhöz szükséges szolgálati utasításokat is biztosítjuk.

A riasztó rendszerek piacán is rengeteg gyártó és még több termék találhat. Elengedhetetlenül fontos tehát, hogy milyen szempontok, és főleg milyen tapasztalatok, esetleg ajánlások alapján választunk közülük. Szakértő kollégáink ezt a tudást, és tapasztalatot tudják biztosítani az Ön számára!

A behatolásjelző, riasztó rendszer jelenti az elektronikai védelem alapját, mely azonban az ingatlan teljes védelme szempontjából önmagában véve továbbra is, csak részmegoldásnak tekinthető! Tekintse át további biztonságtechnikai megoldásainkat is!

 

Mechanikai védelmi rendszerek

Kamerarendszerek

Beléptető rendszerek

Tűzjelző rendszerek

Kérjen ajánlatot riasztórendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems