A gazdasági válságok idején megfigyelhető tendencia, hogy emelkedik az olyan bűncselekmények száma, amelyek az elszegényedés miatt, a megélhetési bűnözés elterjedése okán következnek be. Tipikusan ilyenek a besurranások, a betöréses lopások, az üzletek feltörése és a zsebtolvajlás. A legnagyobb anyagi kár és lelki megpróbáltatás a betörésekből fakad, de pont ezek azok a helyzetek, amelyet a ház- és lakásriasztók bevetésével meg lehet akadályozni!

 

Miért van kiemelkedő szerepe a ház- és lakásriasztóknak a gazdaság válságok idején?

A gazdasági válság az emberek jelentős részét „megszorongatja”. Azoknak is nehezebb, akiknek eddig volt mit a tejbe aprítaniuk, de azok, akik eddig is éppen hogy megéltek, most pláne nagy gondban vannak. Az emberek vágyai viszont megmaradtak, és többen jutnak el odáig, hogy már egy betörést is megkísérelnek a több pénz és az értékes tárgyak reményében. A ház- és lakásriasztóknak így nagyobb szerepe van a gazdasági válság idején, mint egyébként, hiszen segítségükkel vagy megakadályozhatók a betörések, vagy legalább a betörés bekövetkezéséről azonnali visszajelzést kaphatunk. És itt lép be az objektum távfelügyelet szolgáltatás fontosságának lényege.

 

Nekem nincs különösebb vagyonom, akkor is érdemes lakásriasztót beszereltetnem?

A helyzet az, hogy sokan vannak, akiknek még kevesebb van, és hallottunk már olyat is, hogy párezer forintért törtek be valahová. És sok az olyan betörő, aki nem „tutira megy”, nem puhatolja ki előre, milyen zsákmányra számíthat. A ház- és lakásriasztóknak ezért olyan otthonokban is fontos szerep jut, ahol egyébként nincsenek nagy értékek, "nincs vagyon". Ráadásul a betörések nem csupán anyagi károkat okoznak, gondoljon bele, milyen érzés lehet éjszaka arra ébredni, hogy valaki idegen is van a lakásban! Vagy éppen mi van akkor, ha az iskolából hazaérkező gyerekek találkoznak a meglepetés vendéggel? Abba sem szeretnénk belegondolni, milyen érzés lehet belépni az otthonunkba, és egy felforgatott, a saját intim környezetünket „megsértő” kép fogad. A lakásriasztókkal megelőzheti a nagyobb bajt, és megóvhatja családját az illetéktelen behatolóktól.

 

Hogyan akadályozzák meg a ház- és lakásriasztók a betörést?

A lakásriasztók azon az elven működnek, hogy ha a védett területre bárhol, bárki illetéktelenül belép, akkor érzékeljen, és riasszon. (Az érzékelők különböző elveken működhetnek.) Az egyik legáltalánosabb megoldás az, amikor a lakást nyitás- és mozgásérzékelőkkel látjuk el, és ezek jelzéseit érzékeli, értékeli a riasztó központ. Ajtókra és ablakokra egyaránt felszerelhetőek a nyitásérzékelők. Működési elve szerint akkor riaszt, ha a nyílászáróra és a nyílászáró keretére felszerelt egységek eltávolodnak egymástól. A mozgásérzékelők pedig hőképet látnak, infrasugarak segítségével. A környezetükben megszokott hőkép változásaira, az infrasugarak megsértésére riasztanak be.  A lakásba belépő ember hőképe mindig eltér a környezetétől, erre jeleznek ezek a típusú érzékelők. Vannak olyan helyiségek, ahol ezek a normál érzékelők téves riasztást okozhatnak, például a huzatos, nem jól szigetelt helyeken. Ilyen esetben radaros mozgásérzékelővel kell számolnunk. Ha kisállat, macska vagy kutya van az adott épületben, akkor olyan érzékelőt tudunk választani, amely kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve. A kisállatos érzékelők az állatok mozgására nem fognak riasztást jelezni. Legalább is, ha nem több a kis kedvenc, mint 30-40kg. A lakásriasztók elláthatók még sokféle érzékelővel, szakaszolhatjuk is őket, térvédelmet vagy héjvédelmet is kialakíthatunk velük. A lényeg, hogy az életünk biztonságos megélhetését szolgálják, akadályok nélkül!

 

A lakásriasztók alkalmasak arra, hogy a helyszínen is hallassák hangjukat, és arra is, hogy egy távfelügyeleti központba bejelezzenek betörés esetén. A legkevésbé hatékony az, ha csak a helyszínen hallatja a hangját. A megszólaló éles szirénahang elriaszthatja a betörőket, vagy felhívhatja a szomszédok figyelmét. De a leghatékonyabb az, amikor a lakásriasztót távfelügyelettel kombinálják, és gyors segítséget és útmutatást kapunk a bajban.

 

Kérjen ajánlatot riasztórendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems