A mechanikai védelmi eszközök családjába igen sok termék tartozik, melyek lehetnek széria gyártott, vagy egyedileg az Ön igényeire szabott megoldások. Az ingatlan védelmének egyik alap szempontja, hogy a behatolók mindig a könnyebb, kockázatmentesebb módokat és útvonalakat választják a behatolás során. Fontos tehát, hogy a védelem mindig annyira erős, amennyire a leggyengébb eleme ellenálló! Bár sokan idejét múltnak érzik a rácsok alkalmazását, felesleges pénzkidobásnak a biztonsági zárbetétet, esetleg kényelmetlennek a hevederzár használatát, ha így tekintünk egy családi ház védelmére, akkor bizony ezek az eszközök igenis aktív részét képezhetik értékeink védelmének.
A mechanikai eszközök esetében is általában a vegyes megoldások a hatékonyak, ezek egészítik ki egymást, illetve terelik, irányítják a behatolót egy olyan pontra, ahol bár ő ezzel nincs tisztában, mégis a legnagyobb a lebukás esélye.

 

Mikor alkalmazzunk rácsozatot?

 

Sokszor halljuk ügyfeleinktől, hogy nem akarnak börtönben élni, eszük ágában sincs az ablakaikat, ajtóikat berácsozni. Nos, amennyiben a rács látványa rossz érzéssel tölti el, nem is kell a nappali terasz ajtóra rácsot szereltetni. Minden háznak vannak azonban olyan ablakai, melyeken egy év során alig néhány alkalommal tekintünk ki, viszont általában az épület eldugottabb szegleteiben vannak, és pont akkorák, amekkorán egy vékonyabb testű betörő kényelmesen bejuthat. Melyek lehetnek ezek? A teljesség igénye nélkül: Pince, garázs, kamra, wc, háztartási helyiség, padlás, stb. Valóban zavarná Önt, ha a pince vagy a padlásablakon rács volna?

 

Mit tehetünk a nagyméretű, szemünk előtt lévő nyílászárók védelme érdekében?

 

Erre is van megoldás. A legtöbb családi háznál redőnyt szerelnek az ablakokra, ki fűtési költség megtakarítás, ki árnyékolás végett. Létezik azonban a redőnyök között is olyan, mely MABISZ minősítéssel rendelkezik, és alumínium szerkezete a mechanikai behatásokkal szemben ugyanúgy védelmet nyújt, mint a redőny felemelése ellen. Kiemelten fontos azonban mind a rácsozatok, mind a redőnyök esetében, hogy megfelelő végzettséggel rendelkező szakember segítségét kérjék a telepítés során, ugyanis itt is igaz a fenti állítás. A védelmi eszköz annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja az! Lehet bármilyen drága rács, vagy redőny az épületen, hibás telepítés esetén sajnos nem sokat ér!

 

Mi a helyzet a zárakkal?

 

A zár alatt általában a zárszerkezet és a zárbetét összességét értjük. Mindkét eszköz fontos eleme az ajtó védelmének, és bármelyik is a gyengébb, biztos lehet benne, hogy a behatoló azt fogja kihasználni. Egy ajtó akkor van biztonságban, ha több ponton záródik, és a zárást egy megfelelő minőségű biztonsági zárbetét biztosítja. A több ponton záródást az ajtó szaküzletekben kapható bejárati ajtók döntő többsége biztosítja, azonban az ajtókhoz gyárilag biztosított zárbetét sajnos sok esetben elmarad az elvárt biztonsági színvonaltól. A régebbi bejárati ajtók esetén a több ponton záródás vízszintes és függőleges hevederzárakkal alakítható ki, de itt is fontos, hogy nem elég a jó minőségű hevederzár, oda kell figyelnünk a zárbetétre is.

 

Mit várhat egy minőségi biztonsági zárbetéttől?

 

Amennyiben még mindig nem hisz nekünk, tekintsen meg néhány elgondolkodtató videót:
https://www.youtube.com/watch?v=jlw-kzr6RX8
https://www.youtube.com/watch?v=LzTtzVg9zpw

 

Milyen megoldás létezik a zárbetét törésének védelmére?

 

A megoldás ez esetben a szakszerűen felszerelt pajzs alkalmazása! A magyar ajtók többségéből - lakótelepi, régebbi házakban szinte mindenhol -sajnos eleve kilóg a zárbetét az ajtó síkjából kifelé 5 vagy akár több millimétert is.  Ez a kis kiálló rész már kiváló fogáspont a betörőknek, hogy egyszerűen eltörjék a kilógó betétet. A legnagyobb veszélye ennek a behatolási módnak az, hogy szinte hangtalan és pár másodperc alatt végrehajtható, így a betörőpillanatok alatt bejut a lakásba, házba.Ebben az esetben sem győzzük hangsúlyozni, hogy kiemelten fontos a pajzs szakszerű felszerelése! A pajzsot is bárki megveheti szaküzletekben, azonban itt sem mindegy a minőség, és a szakszerű, időtálló, megfelelő biztonsági szintet nyújtó rögzítés!

 

Mit tehetünk még az ablakainkkal?

 

A nyílászárók védelmének több szegmensét áttekintettük, azonban van még egy fontos pont, melyen bukhat a koncepció. Az üveg, mégis csak egy üveg! Vágható, törhető! Természetesen erre is létezik megoldás. A nyílászárók üvegezése során nem csak a különböző hőszigetelési tényezőjű üvegek közül választhatunk! Több gyártó forgalmaz kifejezetten biztonsági üvegeket, melyek különböző erősítésekkel rendelkeznek, így ellenállók lehetnek a vágás és törés ellen is.
Amennyiben meglévő üvegfelületeink cseréje egyéb okból nem indokolt, úgy választhatjuk az üvegfelületek biztonsági fóliázását is. MABISZ minősített biztonsági fóliával biztos lehet abban, hogy zajtalanul, gyorsan és észrevétlenül senki nem fog bejutni otthonába!

Rácsokkal, zárakkal, és egyéb mechanikai védelmi eszközökkel kapcsolatban kérje szakértő kollégáink segítségét!

A mechanikai védelmi eszközök az alapját képezik egy otthon biztonságának, de sajnos azt is látni kell, hogy megoldást önmagukban nem kínálnak. Tekintse át elektronikai biztonságtechnikai megoldásainkat is!

 

Kamera rendszerek

Lakásriasztó

Kérdése van keresse szakembereinket

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems