Miből áll egy biztonságtechnikai rendszer?

 

A biztonságtechnikai rendszerek természetesen minden esetben egyedi igényekre szabottan épülnek ki, így konkrét eszközökről általánosságban nem beszélhetünk. Fontos azonban, hogy az technikai eszközök, megoldások más-más célt szolgálnak, ezért e tekintetben mégis csoportosíthatók:

Miért érdemes biztonságtechnikai rendszert telepíteni?

 

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon érdemes-e biztonságtechnikai rendszert telepíteni, hiszen az igazán professzionális betörők úgyis képesek kijátszani ezeket. 100%-os biztonságot nyújtó riasztórendszer valóban nem létezik, de megfelelő tervezéssel, átgondoltan, a helyi adottságokat figyelembe véve elérhető egy olyan állapot, ami annyira megnehezíti az illetéktelen behatolók dolgát, hogy nem érdemes vesződniük az adott ingatlannal.

 

Az első lépés

A mechanikai védelmi eszközök, a riasztórendszerek és a kamerarendszerek képesek hatékony védelmet nyújtani, így mindenképpen érdemes beruházni rájuk. A kérdés már csak az, hogy milyet? Egy jó rendszer telepítése a megfelelő igényfelméréssel és kiválasztással kezdődik. Fontos ugyanis, hogy tudjuk milyen veszélyekkel állunk szemben, miket várunk el a riasztótól, mit szeretnénk megfigyeltetni a kamerákkal, vagy milyen adottságai vannak a védeni kívánt ingatlannak, hiszen csak így tudjuk kiválasztani és megtervezni a telepítendő rendszert. Nem szabad elhanyagolni ezt a lépést, hiszen ha Ön nincs tisztában azzal, hogy mik a lehetőségei és mit vár el a riasztórendszertől, az nagy valószínűséggel oda vezet, hogy elégedetlen lesz a végeredménnyel.

 

Mechanikai védelmi eszközök

Munkánk során többször találkozunk olyan véleménnyel, mi szerint egy rács, vagy biztonsági zár nem elegendő az ingatlanunk védelmére, hiszen minden zár kinyitható, és minden rács megrongálható. Nos, ez valóban így van, de biztos, hogy pusztán ez alapján rögtön el kell vetni az alkalmazásukat?

Mi nem így gondoljuk! Ha egészében nézzük egy ingatlan vagyonvédelmi megoldását, akkor bizony nagyon fontos szerepe van a mechanikai eszközöknek, hiszen, ezek képesek megnövelni a behatolás idejét, esetleg a behatolási technika megváltoztatására készteni a betörőket, mely minden esetben növeli a lebukás kockázatát, ezzel csökkentve annak az esélyét, hogy éppen a mi házunkat válasszák.

 

Riasztórendszer

A mozgásérzékelők, nyitásérzékelők, üvegtörés-érzékelők szakszerű telepítésével a riasztórendszer hangjelzést ad egy esetleges behatolás esetén. Ez sok esetben már elriaszthatja a betörőt, vagy felhívja a szomszédok figyelmét, akik megzavarhatják a bűnözőket. Ha a riasztórendszert távfelügyeleti központba kötjük, diszpécsereink Önt is értesítik az ingatlanjáról érkező riasztásokról, és kérheti járőrszolgálatunk kivonulását is.

 

Kamerarendszer

Egy kamerarendszer telepítése már önmagában preventív hatást fejt ki. Sok betörőt elriaszt a kamerák látványa. Amennyiben mégis történik bűncselekmény, a kamerák rögzített képeiről visszanézhető az esemény, mely megkönnyíti a tettesek azonosítását. Ahogy a riasztórendszer esetében, úgy a kamerarendszer esetében is kiemelten fontos a megfelelő kamerák megfelelő helyre történő szakszerű telepítése.

A legmagasabb szintű, még elérhető biztonságot egy integrált megoldással valósíthatjuk meg, amely a megfelelő behatolásvédelmi eszközök beszerelésével kezdődik, mint például az ajtók, rácsok és zárak. Ezek jelentősen meg tudják nehezíteni a bejutást, de semmiképpen sem tudják megakadályozni. Ezért van szükség a riasztórendszer, kamerarendszer telepítésére, amely jelezni tud egy esetleges behatoláskor, de a benti vagy akár a kinti illetéktelen mozgáskor is, valamint rögzíti és tárolja az eseményeket, ezzel lehetővé téve a tettesek elfogását.

Ha mindezeket megteszi, garantáltan nyugodtabban fog aludni, és a felelősség is lekerül az Ön válláról, hiszen amire fel lehet készülni, és amit meg lehet akadályozni, azt Ön megtette.

Kérje az ingyenes helyszíni felmérést és tanácsadást, ha szeretne többet megtudni, és minél előbb minél nagyobb biztonságban lenni.

 

Biztonsági zárak, rácsozatok

Riasztórendszer

Kamerarendszer

Kérdése van keresse szakembereinket

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems