A vállalati telephelyek, üzletek megfelelő tűzvédelmi kialakítása elengedhetetlenül fontos elsődlegesen az emberi élet védelme érdekében és természetesen az ingatlanok és a benne található értékek védelme érdekében. A tűzvédelem egyik alapvető eleme a Tűzjelző rendszer, mely az elnevezésének megfelelően arra hivatott, hogy észlelje, és jelezze egy esetleges tűz keletkezését az illetékes személyzetnek, vagy a hatóságoknak.
Fontos tudni, hogy a tűzjelző rendszerek tervezése, telepítése, üzemeltetése és távfelügyelete a gyengeáramú rendszerek körében az egyik leginkább szabályozott terület. Minden esetben a hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat az irányadó, mely részletesen szabályozza, hogy milyen képesítésű személyek végezhetik ezeket a tevékenységeket, milyen tűzvédelmi szabályok betartása mellett.

 

Amennyiben Ön egy beruházás keretében tűzjelző rendszer telepítésében gondolkozik, elengedhetetlenül fontos egy olyan partner jelenléte, aki rendelkezik a szükséges szakmai ismeretekkel és tapasztalattal ahhoz, hogy a megtervezett rendszer megfeleljen a szakhatóság előírásainak, és a beruházás számára megfelelő időben megkapja a létesítésére vonatkozó engedélyt. A feladat természetesen nem ér itt véget, hiszen a kivitelezés során rengeteg olyan kérdés merül fel, melyek egyeztetése szükséges a szakhatóság illetékeseivel ahhoz, hogy a tervek szerint kiépített rendszer használatát végül is engedélyezzék, így garantálva az ingatlan használatba vételi engedély megszerzésének lehetőségét.

 

Amennyiben átalakítja meglévő épületét, mellyel a tűzjelző rendszer átalakítása is szükségessé válik, fontos szempont lehet a technikai és funkcionális változás mértékének meghatározása, mely alapja annak, hogy szükséges-e a teljes rendszert modernizálni úgy, hogy az aktuálisan hatályos OTSZ előírásainak megfeleljen, vagy alkalmazható rá a használatba vételkor hatályos előírás. Az átalakítás költségeinek tervezésénél ez igen fontos szempont, hiszen lehetséges, hogy csak egy módosítást szükséges engedélyeztetni a hatósággal, de az is előfordulhat, hogy a teljes rendszert újra kell tervezni, engedélyeztetni és kivitelezni!

 

Cégünk több olyan tervező irodával dolgozik együtt, mely referenciái között megtalálhatóak a kisebb irodaépületektől, gyártó- logisztikai csarnokokon át egészen a komplex bevásárló központokig minden piaci szegmens.
A kivitelezéseken dolgozó szakembereink rendelkeznek az előírt képesítésekkel, és komoly szakmai tapasztalattal, mely megkönnyíti a közös munkát, és gyorsítja a kivitelezést.

A tűzjelző rendszerek üzemeltetését, azaz karbantartását, távfelügyeletét is szabályozza az OTSZ, mely komoly kötelezettségeket ró Önre, mint a rendszer üzembentartójára. A tűzjelző rendszereket szükséges 6 havonta karbantartani, melyek megtörténtét a szakhatóság ellenőrizheti.

 

Miért válasszon minket?

Mert nálunk egy kézben a teljes folyamat! A kezdetektől kézen fogjuk Önt, és végig kísérjük a tervezésen, hatóság előtti képviseleten, kivitelezésen, valamint a hatósági átadáson. Akkor keressen minket, ha olyan rendszert szeretne kiépíttetni, mely teljes körűen megfelel az előírásoknak és magas minőségben kerül kivitelezésre a mellett, hogy figyelembe veszi az Ön felhasználói igényeit is.

Tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon szakembereinkhez bizalommal! Célunk, hogy Ön az előírásoknak megfelelő rendszert kiépíttetve hosszú távon elégedett legyen szolgáltatásunkkal!

 

Mechanikai védelmi rendszerek

Riasztó rendszerek

Kamera rendszerek

Beléptető rendszerek

Kérdése van keresse szakembereinket

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems