Nagyon sok előnye van annak, ha egy gépkocsiflottát üzemeltető cég műholdas nyomkövetést alkalmaz a járműveiben. A teherautók, kamionok esetében így leegyszerűsödik az útdíj kiszámítása, a flotta üzemeltetője ellenőrizheti az üzemanyag fogyasztást és optimalizálhatja az útvonalat. A másik fontos terület a biztonságtechnika, a lopott járműveket akár távvezérléssel is megállíthatják a kezelők.

Elterjedt tévhit, hogy az ilyen rendszerek alkalmazása nagyobb beruházással járna, a beépítés néhány tízezer forintból profin kivitelezhető, és akár néhány hónapon belül meg is térülhet a beruházás.

Az autókban alkalmazott műholdas nyomkövetés egyre elterjedtebb. A kamionokat, teherjárműveket működtető cégek esetében szinte általános ez a megoldás, mivel az e-útdíj megfizetése, az üzemanyag fogyasztás ellenőrzése alapvető elvárás. A kocsikba épített jeladók segítségével elkerülhető, hogy a sofőrök esetlegesen megkárosítsák a vállalkozást amelynek dolgoznak. Pontosan látható, ki, mikor, mennyit tankol.

A fuvarozó cégek körében már régóta ismertek a műholdas flotta- és nyomkövető rendszerek előnyei, de személygépjármű flották esetében is nagyon sok haszonnal járnak. Utóbbiak esetében nem annyira jellemzőek az üzemanyaggal kapcsolatos visszaélések, az adminisztrációs terhek csökkentése a legnagyobb előny, hiszen különválasztható a személyes és a céges gépjármű használat, pontosan nyomon követhetők túlórák.

A műholdas nyomkövető rendszerek másik fontos funkciója a biztonságtechnika, az autó ellopásának megakadályozása. Riasztanak abban az esetben,ha megemelik az autót, vagy mérik, ha álló helyzetben csökken az üzemanyagszint. Értesítést kapunk, ha megpróbálják eltulajdonítani a járművet, és lehetőség van akár arra is, hogy távvezérléssel megállítsuk az autót.

A vezetéstechnika is rendkívül fontos, hiszen egy autókölcsönző cég számára egyáltalán nem mindegy, hogyan használják a kocsikat. A céges flották esetében is fontos a vezetéstechnika, a nyomkövető rendszerek segítségével az is mérhetővé válik, hogy mennyire használják hideg motorral, magas fordulaton a járművet.

Ajánlatot kérek az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems