Egyre közeledik a tél ezért nem árt gépjárművünket előre felkészíteni a megváltozott időjárási körülményekre. A gépjárművédelem szerves része, hogy autónk minden előre látható időjárási körülmények között megfelelően működjön.


A következőkben bemutatunk 4 pontot melyek leellenőrzése nagyban hozzájárul a biztonságos téli közlekedésünkhöz.

Folyadékok ellenőrzése

Mindenképpen ellenőrizzük a gépjárművünk össze folyadék szintjét, a hűtőfolyadéktól kezdve, a motorolajon át az ablakmosófolyadékig. Győződjünk meg róla, hogy mindegyik az autógyártó által előírt optimális tartományban van. A nyári szélvédőmosó folyadékot cseréljük le télire. Ez nagyon fontos, mert gyakran fogjuk használni és mindenképpen el kell kerülnünk, hogy a folyadék ráfagyjon a szélvédőnkre. A nem megfelelő folyadék használatból következményeivel nem kizárólag önmagunkat, de minden más közlekedőt is veszélyeztetünk!

Akkumulátor

Ellenőrizzük, hogy akkumulátorunk megfelelő állapotban van és nem-e régi. A legtöbb esetben az autó akkumulátora egyik pillanatról a másikra, hirtelen „adja meg magát”. Gondoljunk bele abba a helyzetbe, amikor a külső hőmérséklet fagypont alá süllyed és nem indul be a gépjárművünk. Kerüljük el ezt a bosszantó és kellemetlen szituációt és ha szükséges szerezzünk be új akkumulátort gépjárművünkbe, még a tél beállta előtt.

Ablaktörlő

Az ablaktörlők segítségével tisztítjuk meg szélvédőnket hóesésben és mikor esik az eső. Ősszel és télen fokozott igénybevételnek lesznek kitéve az ablaktörlőlapátok. Amennyiben szükséges cseréljük újra az ablaktörlő lapátokat.

Téli gumi

Ahogy egyre csökken a nappali és éjszakai hőmérséklet és egyre jobban közeledik a tél, érdemes felkészülni gépjárművünk gumiabroncsainak cseréjére. A nyári gumiabroncsik hamarabb elérik teljesítőképességük határait, mint arra gondolnánk. Legyen szó esős, havas vagy száraz útról, körülbelül 7 celsius fok alatt már sokkal nagyobb biztonságot nyújtanak a modern téli gumianroncsok. Ne várjuk a téligumi felrakásával az első hó megjelenéséig, ráadásul ekkor óriási forgalomra is számíthatunk a gumisnál. 

Hazánkban jelenleg nem kötelező a téli gumi használata, bár mind a közlekedés biztonságért felelős szervek, a biztosítók és természetesen az abroncsgyártók is ajánlják használatát.. A téli időszakban ráadásul másfélszeresére nő a balesetek száma, a nyárihoz képest. Nem kétséges, hogy a nyári gumik nem alkalmasak azokra a körülményekre, amelyeket a téli időjárás idéz elő.

 

Ajánlatot kérek ASGPS járművédelmi rendszerre

 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems