Az elmúlt évtizedben megváltozott a gondolkodásmódunk és sokkal környezettudatosabbá váltunk. Egyre jobban figyelembe vesszük döntéseink meghozatalánál, hogy mennyire is fogjuk szennyezni környezetünket.  A környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégek sikere is azt jelzi, hogy az emberek egyre fontosabbnak vélik a környezet kímélését és védelmét. Napjainkra már a legnagyobb cégek is egyre környezettudatosabbak, és ezt a gondolkodásmódot az autóflottával rendelkező, illetve a logisztikai cégek is egyre jobban magukénak érzik

Kevesebb megtett kilométer

Lehetetlennek tűnik csökkenteni a megtett út hosszát egy olyan iparágban ahol a tevékenység alapját pont a megtett kilóméterek jelentik. Ezért inkább úgy fogalmazok, hogy hatékonyabban megtett kilóméterekre van szükség. Felmerül a kérdés, hogyan is érhető ez el a műholdas nyomkövetés használatával? A válasz nagyon egyszerű. A központban valós időben nyomon követhető a jármű helyzete, illetve a forgalmi helyzet is. Ezáltal lehetővé válik a valósidejú útvonaltervezés két célállomás között, így minden esetben a legoptimálisabb útvonalon tudunk haladni gépjárműveinkkel, ezáltal csökkenthetjük a futásteljesítményt is. A hatékonyság növelésével, hosszútávon bevételeink is pozitív irányba változhatnak, miközben a környezetet is kíméljük.

Üresjáratok csökkentése

Szinte lehetetlen elkerülni a dugóban, vagy a piros lámpánál történő várakozást. A sofőröknek meghatározott időközönként kötelezően pihenniük kell. A műholdas nyomkövetés segítségével kielemezhetjük az adott útvonalra vonatkozó üresjáratokat, pontosabban hogy azok az üresjáratok a leghatékonyabbak-e. Gondoljunk bele, előfordulhat, hogy ha a sofőr egy korábbi pihenőhelyen töltené kötelező pihenőidejét, hamarabb el tudna indulni és ezáltal elkerülhetné például egy adott nagyváros reggeli csúcsforgalmát és folyamatosan tudna haladni a célállomása felé.

Optimális sebesség

Minden gépjárműnek van egy optimális utazósebessége, amikor a legkevesebb üzemanyagot fogyasztja és ezáltal a legkevesebb károsanyagot juttatja a légkörbe. Ha túllépjük ezt a sebességet, akkor a gépjármű fogyasztása megnő. Valószínűleg hamarabb ér a célállomására, viszont sokkal több üzemanyagot fog fogyasztani és előfordulhat az a szituáció, hogy emiatt többe került az egész út, mint az előre tervezett. Ezt a költségnövelő gyakorlatot könnyen elkerülhetjük az ASGPS műholdas nyomkövető rendszer használatával, milyel valós időben látjuk gépjárműveink sebességét és emiatt teljes kontrollal rendelkezünk gépjárműveink és sofőrjeink felett.

Csökkenő karbantartási költségek

Az előbb felsorolt három hatékonyságnövelő tényező következményeképp, a járművek karbantartási költsége is csökkenhet. Ez nem jelenti egyáltalán azt, hogy a szükséges karbantartás elkerülhető lenen, azt mindig időben el kell végezni. Azonban mivel a jármű kevesebb megterhelést kap, optimálisan működtetik így hasznos élettartalma is a maximumra nő.

A gépjárműflotta költségeinek csökkentéséhez és hatékonyságának javulásához az első lépés a megfelelő műholdas nyomkövető rendszer használata. Ráadásul még ökolódiai lábnyomunkat is csökkenhetjük!

Ajánlatot kérek ASGPS rendszerre 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems