Számottevő mértékben csökkenthető a szállítmányozás során a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok mennyisége az útvonal alapos megtervezésével, az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszer használatával és a vezetési stílus megfelelő megválasztásával.

Az utóbbi évtizedek során a fenntartható fejlődésről folytatott hosszas viták hatására kialakult egy mára sokat emlegetett mutató, az ökológiai lábnyom. Az ökológiai lábnyom annak a földterületnek a méretét jelképezi, amely a mindenkori társadalom életvitelének fenntartásához szükséges javakat meg tudja termelni. Egy vállalat lábnyomának kiszámítása során figyelembe kell venni többek között az autóhasználati szokásokat, beleértve a megtett utat és a jármű átlagos fogyasztását. A szállítmányozással foglalkozó vállalkozások számára ezért kiemelten fontossá vált a károsanyag-kibocsátás mértékének visszaszorítása.

A gyakorlatban a környezet terhelésének csökkentése a jármű állapotának felmérésével kezdődik, hiszen a kamion kora, a futott kilométerek, valamint a megfelelő guminyomás nagyban befolyásolják a fogyasztást. A régebbi járműtípusok használata például akár 25 százalékkal nagyobb környezetterheléssel jár az újabb modellekhez képest. A fuvarfeladatok megszervezése során fontos az útvonalak megfelelő kiválasztása, mivel a feleslegesen vagy üres kamionnal futott kilométerek plusz költséget jelentenek – azonban a rövidebb útvonal sem feltétlenül eredményez alacsonyabb fogyasztást. A nem megfelelő minőségű üzemanyag a levegőbe kerülő káros anyagok mennyiségének növelése mellett hosszabb távon károsíthatja a motort, ezért a tankolás során erre is érdemes ügyelni. Vezetés közben mindössze a felesleges fékezéseket és gyorsításokat javasolt kerülni a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, azonban a hosszú évek rutinja mellett kialakult beidegződések korrigálása olykor külön odafigyelést igényelhet a gépjárművezetőtől.

Ezáltal csökkenthető a járművek üzemanyag-fogyasztása, továbbá elkerülhetőek a feleslegesen futott kilométerek, így kevesebb kipufogógáz jut a levegőbe.

Az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszer segítségével a fuvarozók nemcsak nagyobb biztonságban tudhatják járműveiket, ráadásul könnyebben megszervezik a fuvarfeladataikat, továbbá optimalizálhatják és ellenőrizhetik a járművek üzemeltetését, karbantartását is. Ennek eredményeként számottevően csökkenteni tudják a szállítmányozásból fakadó károsanyag-kibocsátást és költségeiket.

Ajánlatot kérek az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerre

 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems