Napjainkban már nem csak az autólopások miatt használnak egyre több cégautóban flottakövető eszközöket. Műholdas (GPS) gépjárművédelmi rendszerrel az üzemanyagon is rengeteget lehet spórolni. A megtakarítások mértéke változó. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer bevezetése után a gépjárműveket üzemeltető vállalkozások 14-17%-os költség megtakarítást értek el.

A gépjárművek műholdas (GPS alapú) követése eddig jellemzően csak a nagyobb flottával rendelkező vállalkozások kiváltsága volt, azonban az utóbbi időben mind a szükséges eszközök ára, mind pedig a szolgáltatások havi díja jelentős mértékben csökkent. Ennek köszönhetően már a kis- és középvállalkozások számára is könnyen elérhetőek ezek a rendszerek.

Lopásvédelem egyik kulcseleme a 24 órás diszpécserszolgálat, amely minden pillanatban követi, figyeli a gépjárműveket, és ha a tolvajok el is tudják indítani a meglovasított kocsit, messzire nehezen juthatnak. A rendőrségi riasztás mellett az ASGPS rendszer folyamatosan nyomon követi a gépjárművet, ezzel segítve elő a hatóságok minél gyorsabb beavatkozását. 

A lopásvédelem azonban az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer szolgáltatásainak csak egy szelete. A flottakövetési szolgáltatás elterjedését ma döntően a vállalati gépjárműparkok kezelése segíti elő. A műholdas (GPS) gépjárművédelmi piac folyamatosan és erőteljesen bővül, mivel a flottakövető rendszerek segítségével ellenőrizhető az autópark működése, alkalmazásával csökkenthető a működési, elsősorban az üzemanyagköltség.

Nem csak a jármű pontos helyzetének meghatározása lehetséges, de mérhető a gépkocsi által megtett távolság, az üzemanyag fogyasztás és az üzemórák száma is. Az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer használatával optimalizálható a munkavégzés. Bővebben kifejtve: pontos kilométer-összesítések, utca és házszám szintű helymeghatározások, összefoglaló jelentések könnyítik meg a cégvezetők ellenőrző tevékenységét. Könnyen megkülönböztethetőek a privát és a céges utak, kimutathatóak a késések, az állásidők, a túl hosszú, vagy éppen a rövid vezetési idők is.

Egy gombnyomással statisztikák jeleníthetők meg, és azokból kiolvasható, hogy a vállalkozás alkalmazottai mikor, mely partnereket keresték fel, mennyi időt töltöttek velük, és így tovább. Az üzemanyagkontroll révén megszűnhetnek a felesleges kiadások. 

Az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer fontos alkalmazási területe lehet akár a járműbiztonság is. A műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerekkel akár regisztrálni is lehet a sebességtúllépéseket, megbecsülhetők a fékbetét-kopások, vagy az abroncsnyomások. Akár a diszpécserközpontból, még mielőtt a jármű elérné a szervizállomást, feltárhatók a műszaki meghibásodások. Nem kevésbé újszerű szolgáltatás, hogy a fedélzeti adatok feldolgozásával megfigyelhető a sofőr vezetői stílusa is.

Az autóvédelmi rendszer lelke, egy a gépjárműbe beépített eszköz, mely a beépített GPS vevője segítségével veszi műholdak jeleit, és a szintén beépített GSM-modul segítségével eljuttatja a koordináta és sebesség adatokat egy központi szervernek. A szerver rögzíti az adatokat, amelyekhez a felhasználók egy egyszerű internetes felületen férhetnek hozzá (számítógépről, táblagépről, és okostelefonról is), megfelelő felhasználónév és jelszó birtokában. Itt megtekinthetik a koordinátákat lista formájában, vagy térképen, továbbá különféle elemzéseket, lekérdezéseket hajthatnak végre. Emellett a szerver gyakran aktívan maga is elemzi az adatokat, és a beállításoktól függően, emailben vagy SMS-ben értesítést küld, ha egy adott gépjármű elhagyott egy területet, vagy éppen túllépte a megengedett sebességhatárt.

Hogyan teszi hatékonyabbá egy cég működését egy ilyen rendszer? 

Azáltal, hogy interneten folyamatosan nyomon követhető a járművek aktuális helyzete, jóval hatékonyabbá válik a fuvarszervezés. Emellett mivel a rendszer naplózza a megtett kilométereket, a gyanúsan magas átlagfogyasztás figyelésével kiszűrhetővé válnak az esetleges üzemanyagcsalások. Nem utolsósorban pedig mindenki ismeri az útvonal nyilvántartás adminisztrációs terheit. Egy ilyen rendszer ezt automatikusan képes előállítani, ezáltal is rengeteg munkát megtakarítva használójának.

A haszonjármű gyártók milliókat költenek az üzemanyag fogyasztás és a szervizköltségek csökkentésére. Ám a járművek legkevésbé optimalizált egysége, a gépkocsivezető változatlan. A kidolgozott megoldások arra ösztönzik a sofőröket, hogy járműveiket ideális üzemi tartományokban használják. Így autózva csökkenhet az üzemanyagfogyasztás, csak úgy, mint a karbantartási igények. Sőt csökkenhetnek a baleseti kockázatok is mivel a leggyakoribb okok, a gyorshajtás, vagy az agresszív vezetési stílus ugyancsak megfigyelhető a gépjárművezetőknél.

 

Ajánlatot kérek ASGPS gépjárművédelemre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems