Magyarországon egyre több gépjárműben van műholdas védelem, de ez leggyakrabban csak a felső, kisebb számban a középkategóriás gépjárművekre jellemző. Az ok egyszerű: tulajdonosok a GPS alapú rendszerek magas költségével magyarázzák alkalmazásuknak hiányát.

Miért éri meg?

A tévhitekkel ellentétben, műholdas gépjárművédelmi rendszert már pár tízezer forintért be lehet építteni a járművünkbe, és a havi költsége sem haladja meg a pár ezer forintos tételt.

Mindenképpen érdemes mérlegelni használatát. A mérleg egyik oldalára tegyük a rendszer költségét, a másikra az ellopott autó értékét és a vele járó bosszúságokat. Máris világossá válik, hogy a mérleg melyik irányba mozdul el! Sajnos a legtöbb autós, úgy véli, hogy ez vele úgy sem történik meg, aztán egyszer csak ott állnak a parkolóban és hűlt helye az autónak.

Magyarországon az eltulajdonított gépjárművek, mintegy 80 % -a nem kerül vissza a tulajdonosához. Erre a komoly problémára jelenthet megoldást az ASGPS műholdas gépjárművédelmi rendszer.

A műholdas védelmi rendszer azonban önmagában, távfelügyelet hiányában nem eredményes. A gépjárműbe telepített szerkezet tartalmaz egy sim kártyát, melyen keresztül 24 órás online kapcsolat jön létre a gépjármű, a diszpécserszolgálat és a jármű tulajdonosa között. Amennyiben riasztás történik, a rendszer azonnal jelez, láthatóvá válik a jármű helyzete és útvonala (haladásának iránya és sebessége), majd a tulajdonossal való egyeztetés (téves intézkedés elkerülése végett) azonnal megkezdik az intézkedést az illetékes szervek bevonásával.

Hogyan működik?

A GPS (Global Positioning System) egy olyan, az Amerikai Egyesült Államok (USA) védelmi minisztériuma által kidolgozott műholdas helyzetmeghatározó rendszer, melynek segítségével lehetőség van arra, hogy a Föld 98 %-án meghatározható legyen a vevőberendezés pozíciója.

Mire használható?

A GPS technológiai előnyeit széles körben kiaknázzák, például vitorlázás, polgári légi irányítás, valamint az árufuvarozás terén, és nem utolsó sorban biztonságtechnikai, gépjárművédelmi célokra. A nem hadászati célra történő felhasználás esetén, pontossága 5 méteren belüli.

Miért pont a műholdas gépjárművédelem?

A normál riasztók és mechanikai védelmi berendezések idővel kiiktathatók, így végső soron a gépjármű ellopását sem tudják megakadályozni. Ezzel szemben a GPS alapú technológia segítségével a gépjármű távfelügyeleti rendszerbe köthető, a nem kívánt esemény bekövetkeztéről azonnal értesülünk, ezáltal sokkal valószínűbb gépjárművünk megtalálása, szemben azzal, ha nem használunk műholdas autóvédelmet.

Műholdas gépjárművédelmet szeretnék használni

 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems