A flottakövetés illetve járműkövetés vagy nyomkövetés, az előző évezred végén létrejött fogalom, melynek célja, hogy a flottával rendelkező cégek folyamatosan különböző adatokat kapjanak a flottához tartozó járművökről – magyarán ha van egy fuvarozó cégem, nyomon tudom követni, hogy a járműveim éppen hol tartózkodnak. A flottakövetés a legmegbízhatóbb módon műholdas (GPS) nyomkövetés segítségével valósítható meg, mely alapján a műholdak folyamatosan képesek információt szolgáltatni az adott járműről.

A flottakövető rendszerek típusai

A flottakövető rendszerek fejlettségi szintjei között van különbség, de ami egy hatékony szoftvertől elvárható, az nem más, mint a könnyű kezelhetőség, a lehető legtöbb információ megjelenítése és már napjainkban a legtöbb rendszer elektronikus menetlevél generálására is képes, amit hatóságilag is elfogadnak.

Egyre több gépjármű rendelkezik műholdas védelemmel, azonban még mindig inkább a felső, és felső középkategóriás gépjárművekbe a leggyakoribb a használatuk. Sokan azt gondolják, hogy ezek drága eszközök, azonban ez már nincs így.

Az ASGPS műholdas nyomkövető rendszer működési elve következő: A gépjárműbe szerelt doboz a benne lévő adatkártyán keresztül online kapcsolatban áll a 0-24 órás diszpécserszolgálatunkkal és továbbítja a jeleket, amiket egyrészről a műholdakról, másrészről a gépjármű számítógépéből nyer. Amennyiben riasztás történik a rendszer azonnal jelez a központunkban, akik a tulajdonossal való egyeztetést követően - téves intézkedés elkerülése miatt - azonnal megkezdik az intézkedést az illetékes szervek bevonásával.

Flottavédelem

Ez kifejezetten a gépjárműflottával – akár már egy gépjárműtől is! - rendelkező cégek számára nyújt elengedhetetlen előnyöket. A rendszer a beszerelés után azonnal profitot termel, hiszen a sofőrök munkája ellenőrizhetővé válik. Így megkülönböztethetővé válik a hivatali és magánút, optimalizálható a járművek futása, ellenőrizhető az üzemanyagszint, könnyebb az adminisztráció.

A cég vezetője akár külföldön, vagy egy internet kávézóból rá tud nézni, hogy melyik autója merre jár. Az AsSolutions rendszere mobiltelefonon keresztül is bárhonnan elérhető. A piacon sok cég forgalmaz járműkövető rendszereket, nem mindegy azonban, hogy melyik rendszer milyen lehetőségeket kínál felhasználóinak. Fontos, hogy a döntés olyan rendszerre essen, ami valóban képes megoldani felmerült problémákat, és nem csak látszatmegoldást kínál. Minél több a flottakövetési funkció, annál hatékonyabb a megtakarítás. Fontos, hogy a megrendelő ne egy ráerőltetett rendszert kapjon, hanem egy cégre szabott megoldást.

A cégre szabott járműkövetéssel és műholdas flottamenedzsmenttel eleve költségcsökkentés érhető el, hiszen könnyű belátni, hogy a diszpécserek és a sofőrök közötti kommunikáció, az üzemanyaglopások megakadályozása, a járművezetők ellenőrizhetősége vagy az áttekinthető flottakezelés és járműkövetés mind ez irányba hat.

A könnyen használható ASGPS rendszer lehetővé teszi a hatékony flottakezelési adminisztrációt, komoly terheket vesz le az irodai munkatársak válláról, miközben lényegesen pontosabban és megbízhatóbban váltják ki az élőmunkát és adminisztrációs munkát könnyítenek.

Az online valós idejű nyomkövetés az ASGPS alapszolgáltatásai közé tartozik, csakúgy, mint az opciós elemeket is tartalmazó elektronikus menetlevél. A költéscsökkentés, a költséghatékony flottakezelés, a munkaerő kontroll, az automatikus riasztási funkciók, az egyszerű menetlevél kezelés vélhetően minden ügyfelünk érdeke, ezért javasoljuk a könnyen kezelhető szoftverrel vezérelt ASGPS műholdas járműkövető alkalmazását, amellyel költséghatékonyan nyomon követhető a járműhasználat, megvalósítható a járműazonosítás, így cégünk biztosítja a járműkövetési funkciókból a legtöbbet.

Milyen kézzelfogható előnyökkel jár a használata

Profit termelés: a műholdas (GPS) nyomkövetés segítségével megvalósított flottakövetés a flottaköltségek megfigyelésének és kordában tartásának az eszköze.

Költségcsökkentés: Egy sikeres vállalkozás célja a nem indokolt költségek megszüntetése, amit a flottamenedzsment alkalmazásával teljesen megoldhatunk és kivitelezhetünk.

Dolgozók felügyelete: Segítségével minden flottajármű vezetőjének munkaidejét figyelemmel tudjuk követni, így kiküszöbölhetők a nagyobb problémák, többek között az is, hogy a megnövekedett költségek miatt embereket rúgjanak ki, miközben ők nem is tehetnek róla.

Az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszer használatával könnyedén ellenőrizhetjük, hogy alkalmazottaink merre tartanak a cégünk járműveivel. Példaként említve: egy tranzitjármű esetében, amely értékes rakományt szállít, kiemelt jelentősége van annak, hogy azt mindvégig teljes felügyelet alatt tarthassuk, hiszen érje akár egy baleset vagy meghibásodás, azonnal tudni fogjuk, hogy az hol és miként történt.

A flottamenedzsment segítségével Önnek több ideje marad

Az AsSolutions Kft, ellátja járműveit az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerrel, hogy azok tökéletes biztonságban és megfigyelésben legyenek. A flottamenedzsment területén szerzett többéves múltunknak köszönhetően kitapasztaltuk a gps nyomkövetők praktikus használatának módját. A tökéletes eredmény érdekében, pedig csakis a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk.

Néhány további jellemző, amire képessé tehetők a műholdas flottakövető rendszerek:

Ha a fentieket átgondoljuk, akkor egyértelmű, hogy már egy kisebb, akár pár gépjárműből álló flottával rendelkező cég esetében elengedhetetlen a GPS nyomkövető használata.

Járműkövető rendszer, műholdas flottamenedzsment rendszer, GPS műholdas járműkövetés, hasonló fogalmak, sok cég forgalmaz ilyen termékeket. Ami megkülönbözteti őket egymástól, hogy milyen plusz lehetőségeket, szolgáltatásokat, speciális járműkövetési funkciókat biztosítanak flottakövető rendszerük alkalmazása során, mennyire könnyen kezelhetők a szoftverek, mennyire pontosak az adatok, amiket a flottakezelés adminisztráció során feldolgoz a flottamenedzser. A hatékony munkaerő kontroll, a gépjárművezetők ellenőrizhetősége ma már elképzelhetetlen ilyen járműkövető rendszer alkalmazása nélkül.

Ajánlatot kérek az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems