A gépjárművek többsége vagy nem rendelkezik semmilyen autóvédelemmel, vagy autóvédelemre akár korlátozottan, akár teljességében alkalmatlan autóvédelmi rendszerekkel van felszerelve. 

Az autótolvajok technikai tudása és eszköztára folyamatosan fejlődik. Az ismert gyári rendszerek és a gyakran hiányosságokkal teletűzdelt utólagosan beépített, autóvédelemre szánt eszközök, rendszerek hatástalanítása akár néhány perc alatt megtörténhet.

Alapvető óvintézkedések

Minden esetben a legalapvetőbb és legfontosabb a kellő körültekintés. Akár autószervízbe, akár autómosóba visszük az autónkat, nem árt óvatosnak lenni. Sajnos már többször megesett, hogy amíg az autót gyanútlanul a szakemberek gondjaira bízzuk, addig a szükséges javítások mellett az autókulcs is másolásra kerül, majd később pár hétre rá a megadott adatok alapján ellopják az autónkat a saját kulccsal. Érdemes inkább ott maradni a szervízben, megvárni a javítást vagy a mosást és személyesen meggyőződni róla, milyen munkát végeznek a szerelők úgy, hogy közben nem veszítjük szem elől az autókulcsot sem. Természetesen ez alól kivétel, ha ismert és megbízható helyre visszük gépjárművünket.

Amikor használt autót vásárolunk, érdemes zárcserét is beiktatni, hiszen nem tudhatjuk, hogy hány embernek volt korábban hozzá kulcsa vagy mennyire megbízható maga az autózár.

A külső zárak mellett gondolnunk kell a belső védelemre is, hogyha a tolvajok egyszer bejutottak, akkor ne tudják elmozdítani az autónkat. Erre alkalmas egyrészt a mechanikus védelmi megoldás, ami egy kormányzár vagy váltózár lehet. Ez megnehezítheti a tolvaj dolgát és még az is előfordulhat, hogy a próbálkozás közben lefülelik vagy egy járókelő észreveszi és jelenti a rendőrségnek.

Ahhoz, hogy az autó ne legyen könnyen elvihető a legjobb megoldás az elektronikus rendszer tiltása, a gyújtásáramkörön vagy az önindítón át. Érdemes még a diagnosztikai csatlakozót is eldugni vagy legalábbis blokkolóval levédeni, hogy ne lehessen rá közvetlenül számítógépet csatlakoztatni.
Magasabb szintű védelmi megoldás, az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer

Az ASGPS műholdas gépjárművédelem, illetve a fejlett GPS műholdas technológiának köszönhetően már minden biztonságra törekvő gépjármű tulajdonos tehet azért, hogy megóvja autóját az illetéktelenektől. Központunk és ügyfélszolgálatunk 24 órában, az év összes napján ügyfeleink rendelkezésére áll. Amennyiben Önnek fontos, hogy egy esetleges riasztás, a riasztó bekapcsolása utáni intézkedés haladéktalanul megtörténjen, Önnek ajánljuk az ASGPS műholdas GPS gépjárművédelem szolgáltatást!

Ha mégis bekövetkezett a legrosszabb

Hiába a rengeteg hasznos tanács, évente rengeteg személygépkocsit tulajdonítanak el. Milyen alapvető teendőink vannak, ha bekövetkezett a legrosszabb?

Autó feltörés

Amennyiben rendelkezik casco biztosítással, akkor mindenekelőtt keresse fel biztosítóját, és kérjen tájékoztatást az ügyintézésről, és a szükséges dokumentumokról. Már a felvilágosítás során tájékozódjon arról is, hogy az Ön által kötött biztosítás milyen káreseményre terjed ki, az autóban lévő értékei megtérítésre kerülnek-e.

A rendőrségi feljelentés az ügymenet elengedhetetlen része, az ott felvett jegyzőkönyvből egy ügyintézéshez szükséges példányt kap.
A jegyzőkönyvvel, és a szükséges dokumentumokkal együtt az autót a legrövidebb időn belül be kell mutatni a biztosítónak. A szerződésben, sok esetben rögzítve van, hogy a káresemény bekövetkezését követően 48 órán belül eleget kell tennie ennek a kötelezettségnek. Ez alól kivételt jelent a hétvégén, vagy ünnepnapon történő feltörés, ebben az esetben a járművet zárt helyen kell tartania mindaddig, amíg a bemutatás meg nem történt.

A biztosítóval a kárrendezés kétféleképpen történhet: az egyik lehetőség, hogy a megállapított összeget megkapja a biztosítótól, és ebből elvégezteti a szükséges javításokat, illetve pótolja az eltulajdonított eszközöket, másik lehetőség: elvégezteti a szükséges javításokat, s ennek a számláját nyújtja be a biztosítóhoz.

Autólopás

A biztosítót felkeresve – amennyiben rendelkezik casco biztosítással – kérjen teljeskörű felvilágosítást az ügyintézésről, illetve tudakolja meg, hogy milyen dokumentumok szükségesek a gördülékeny ügyintézéshez. Kihagyhatatlan lépés a rendőrségi feljelentés, amelyről jegyzőkönyvet vesznek fel, s ennek egy példánya az Öné lesz.

A rendőrségtől kapott jegyzőkönyvi példányt, valamint a biztosítóval korábban egyeztetett dokumentumokat be kell nyújtani a biztosítónak az ügyintézéshez. A biztosítók ügyintézéshez elengedhetetlen alap dokumentumai a forgalmi engedély, törzskönyv, hitelszerződés (amennyiben van), szervizkönyv, és amennyiben rendelkezik ilyennel akkor a javítási számlák. Amire még szükség van az az autó kulcsa, valamint a riasztó berendezés tartozékai, amennyiben az autó rendelkezett védelmi eszközzel.

Mit tehet abban az esetben, ha nem rendelkezik casco biztosítással? Akkor nincsen más lehetősége, mint a rendőrségi feljelentés, és a bizakodás, hogy autója előkerül, mielőtt egy bontóban végzi. Mindenképpen érdemes lopásgátló berendezésekkel, például ASGPS műholdas nyomkövető rendszerrel védetté tenni gépjárművét, és megnehezíteni a tolvajok dolgát

A műholdas, GPS alapú gépjárművédelmi rendszerünk fokozott biztonságot nyújt a gépjármű ellen irányuló különféle lopási módok ellen. Az ASGPS járművédelem legfőbb célja, hogy a gépjárműlopást megpróbálja megakadályozni és az esetleges balszerencse bekövezte után, nagyobb eséllyel meg lehessen találni az eltulajdonított járművet. Az ASGPS műholdas gépjárművédelmi rendszer a riasztó jelzését követően azonnali jelzést küld az As Solutions műholdas távfelügyeleti rendszer központjába illetve az Ön telefonkészülékére. Felügyeleti központunk az év minden napján, napi 24 órában készen áll arra, hogy fogadja és feldolgozza a gépjárműről érkező riasztásokat és ügyfeleink hívásait, és indokolt esetben azonnali intézkedést kezdeményezzen. A 24 órás diszpécserszolgálat szakemberei az autólopás megakadályozása érdekében azonnal közbe avatkozhatnak, értesíthetik az illetékes hatóságokat.

Ajánlatot kérek ASGPS műholdas (GPS) rendszerre

 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems