Mindenekelőtt a legfontosabb az, hogy valamilyen biztonsági eszközzel mindenképpen lássuk el gépjárművünket, amennyiben gyárilag nem rendelkezne eggyel sem. A beépített védelmi elemek lehetnek látványosak, de akár teljesen észrevétlenek is. Azt tudomásul kell vennünk, hogy amikor a gépjárművünk lopásvédelmére készülünk, akkor nem elég a saját fejünkkel gondolkozni. Érdemes elképzelni azt is, hogyan közelítheti meg féltett autónkat egy tolvaj. A tiltásra használt közismert rejtett kapcsolók, a láncba kötött kapcsolók például nem jelentenek önmagukban erős védelmet, mivel az autótolvajt egyetlen dolog érdekli: mi az, ami le van tiltva a kocsiban, és hogyan lehet ezt a tiltást gyorsan és egyszerűen rövidre zárni, kikerülni?

Ha sorra vesszük a módszereket, akkor a kormányzár például egy egészen látványos és jó dolog, de tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy amit az egyik ember be tud zárni, azt egy másik ki tudja majd nyitni. A kormányzár maximum egy rablási kísérletet visel el, és hosszú távon sajnos nem védi meg a gépkocsit.

A kormányzárak közül érdemes azokat előnyben részesíteni, amelyek lefedik a kormány nagy részét, ugyanis ez az egyetlen légzsáklopás ellen is védelmet biztosító opció. A minőségi és megbízható példányok előnye, hogy másik autó vásárlása esetén áthelyezhetők. Eltávolításuk általában csak komoly roncsolással, és árammal működő szerszámokkal, műhelyben lehetséges.

A váltózár is csupán egy lopási kísérletet vészel át, és az automata sebességváltójú gépkocsik esetében sokkal hatékonyabb védelmi eszköz, mint manuális társaiknál. A legfontosabb, hogy valamilyen személyazonosításos indításgátló rendszer (például immobiliser) mindenképpen legyen az gépjárművünkben, mert ezáltal nagyban megnehezítjük az esetleges tolvaj feladatát. Egy motortér zárral ezt kombinálva, az illetéktelen személy már nem tud olyan könnyen hozzáférni gépjárművünkhöz.

A fentiek mellé még riasztót is érdemes beszerelni, annak érdekében, hogy tudjunk arról, ha valaki erőszakkal kinyitja az autónkat, esetleg megpróbálja megemelni.

Természetesen a jelenleg ismert leghatékonyabb védelmi megoldásról sem szabad elfeledkeznünk! Amennyiben GPS nyomkövető is van a kocsinkban, akkor tudjuk éppen merre jár, sőt le is tudjuk vele állítani a gépjárművet. A legmodernebb berendezések, már arra is megoldást nyújtanak, ha a tolvajok GSM jelzavaróval is rendelkeznek. A tévhitekkel ellentétben, egy egyszerű GSM jelzavaróval egyáltalán nem hozhatók zavarba a GPS jeladók. Természetesen ez az állítás, csak a gondosan beszerelt és minőségi alkatrészekből felépülő GPS nyomkövetőkre igaz. Amennyiben nem ilyet használunk az autónkban, akkor a járművünknek bizony könnyen lába kelhet.

Azonban a GPS nyomkövető sem nyújthat megfelelő védelmet, önmagában alkalmazva. Nálunk, az As Solutions-nél nagyon fontos része szolgáltatásunknak, hogy a műholdas nyomkövetővel felszerelt gépjárműveken vagyonvédelmi távfelügyeletet is ellátunk. Ez annyit jelent, hogy a gépjárműbe épített riasztókészülék jelzésit automatikusan továbbítjuk diszpécserközpontunkba, ahol minden egyes riasztásra intézkedést tudunk kezdeményezni. Lehet az a sofőr által leadott pánikriasztás, segélykérés, vagy feltörés, lopási kísérlet is. Ebben az esetben diszpécsereink értesítik az előre megadott személyeket, vagy a hatóságokat, akiknek munkáját segítik folyamatban lévő lopási kísérlet során.

Ajánlatot kérek

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems