A GPS Gépjárművédelem nem egy mai találmány, mégis még mindig sok félreértés lengi körül. A legtöbben azt hiszik, hogy drága és elérhetetlen, pedig már havonta 4.000 forint plusz ÁFA összegért elérhető az As Solutions gépjárművédelmi rendszere és szolgáltatásai. Gondoljunk bele mekkora bosszúság egy ellopott autó. Ráadásul, abban az esetben, ha még hitel is terheli, a törlesztőrészleteket is fizetnünk kell. Ez egyszerűen a megkeresett pénzünk pazarlása. 

A gépjármű követés már a legtöbbünk számára ismerős fogalom. Gondoljunk csak a taxitársaságok vagy fuvarozók alkalmazásaira, melyek lehetővé teszik a hozzánk kiérkező jármű, illetve az általunk várt áru nyomon követését. Azonban a nyomkövetés, csak a jéghegy csúcsa. Számos előnyös tulajdonsággal és funkcióval rendelkezik egy modern gépjárművédelmi szolgáltatás. A következőkben bemutatunk néhány kézzelfogható előnyt.

Karbantartás

A gépjárművünk egy egyszerűen használható, azonban hihetetlenül összetett gép, ezért a megfelelő működéséhez folyamatos karbantartást igényel. Mindenkivel megesett már, hogy elfeledkezett az éppen aktuális karbantartásról, és ez sokszor megbosszulja magát; utólag általában sokkal nagyobb költsége lesz a szervizelésenek.

Egy modern gépjárművédelmi rendszer, mint az ASGPS, nyilvántartja mikor jártunk legutóbb a szervízben és többek között a használattól függően, figyelmeztet minket, hogy ideje szervizbe vinni a kocsinkat.

Felmerülhet a kérdés, hogyan képes erre?

Egyszerűen beállíthatjuk, hogy figyelmeztessen minket a közelgő szervízidőpontról. A rendszer képessé tehető arra, hogy az autó futásteljesítményéből és a legutóbbi karbantartás óta eltelt időből kiszámítja a legoptimálisabb időt, a gépjármű szervizelésére. Beállíthatjuk továbbá, hogy erről többszöri figyelmeztetést küldjön a részünkre, így biztos nem fogjuk elfelejteni mikor esedékes a gépjárművünk karbantartása.

Segít hatékonyabbá tenni az üzemanyagfogyasztásunkat

Szinte minden cikkünkben kitérünk erre az előnyre, mivel ez a legjobban kézzelfogható, pontosabban pénztárcával mérhető. Az nem titok, hogy a legüzemanyagtakarékosabb gépjárművek mind fel vannak szerelve GPS nyomkövető rendszerrel is. Mivel a rendszer képes megtervezni a legoptimálisabb (legkevesebb üzemanyaggal megtehető) útvonalat, így nem csak időt de hosszútávon rengeteg üzemanyagot is meg tudunk takarítani, miközben nem mondtunk le gépkocsink kényelméről.

Pénztárca kímélő ráadásul azért is, mert a modernebb GPS nyomkövető rendszerek adatbázisában szerepelnek a közlekedési táblák is, így előre figyelmeztet minket ha sebességkorlátozás következik. Itt fontos megjegyezni, hogy csak arra a korlátozásra tud figyelmeztetni, ami szerepel az adatbázisában!

Megnöveli járművünk élettartalmát

Napjaink fejlett műholdas gépjárművédelmi rendszerei szemmel láthatóan képesek megnövelni azon gépjárművek élettartamát, amibe beszerelték őket. Persze csak abban az esetben, ha aktívan igénybe is veszik az általuk nyújtott szolgáltatásokat.

Mivel optimalizálja a kocsink üzemanyagfogyasztását és figyelmeztet a közelgő karbantartásra, ezért a gépjárművünk élettartama akár évekkel is meghosszabodhat. 

Az üzemanyag optimalizáláson túl, a másik legjobban kézzelfogható előnye az ASGPS műholdas nyomkövető rendszer használatának, a fejlett gépjárművédelmi funkciója. A továbbiakban az ezzel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre próbálunk meg választ adni.

Amennyiben el akarják lopni a gépjárművet, sikerülni is fog a tolvajoknak?

Nincs ellophatatlan autó. A tolvajok folyamatosan kísérleteznek a legmodernebb gépjárművédelmi rendszerek kiiktatásával, ezért az As Solutions - nél azokat rendszeresen fejlesztjük, modernizáljuk, így mindig egy lépéssel a tolvajok előtt járhatunk. A műholdas védelmet nem lehet egyszerűen kiszerelni, hiszen nem tudják hol keressék, mi módon férjenek hozzá. Ha mégis megpróbálnák kiiktatni, érzékeljük azt, és mire végeznének, a hatóságok odaérnek a gépjárművünk aktuális helyzetére A célunk megnehezíteni az elkövetők dolgát, és mielőbb megtalálni eltulajdonított járművet. Az ASGPS - el a lopás jó eséllyel csak kísérlet marad.

Le tudják árnyékolni a jeleket, amiket sugároz a gépjárművem?

Megpróbálhatják, de ha megbízható rendszer van a kocsiban, amint a GSM kapcsolat megszakad vagyis a jel megszűnik, a védelmi rendszer arra fog következtetni, hogy valami nem kívánt esemény történt és azonnal reagálni is lehet rá.  De valós biztonságot nem jelenthet (maximum a biztonság illúzióját) önmagában egy riasztó, vagy váltózár sem. Ezek felett ugyanis nagyon eljárt az idő. Több időbe telink nekünk felrakni egy váltózárat, mint az autótolvajnak kiszerelni. Hatékony védelmet pedig az autólopások ellen a műholdas gépjárművédelem jelent.

És mi a helyzet a GPS nyomkövetéssel? Össze lehet kapcsolni a nyomkövetést védelmi rendszerrel? 

Igen. Az As Solutions a flottakövetésben és a gépjárművédelemben is élen jár. Vannak olyan kombinált megoldások, amikor a flottakövetéssel felszerelt járművet védeni is szeretnék. Ez probléma nélkül megoldható.

Hogyan történik a beszerelés?

Minden ügyfelünknek elsődleges igénye, hogy nagyobb biztonságban tudhassák a munkaeszközül szolgáló autóikat egy egyszerű, költséghatékony GPS nyomkövető rendszerrel. A nyomkövető rendszerek hozzáértő beszerelést igényelnek. A nem mobil rendszer beépítése kábelezéssel, áramellátással jár, amit csak hozzáértő, magasan képzett, és tapasztalt autóvillamossági szerelő tud megfelelően ellátni. Helyileg általában a szolgáltatást nyújtó műhelyben, illetve külön kérésre a megrendelő telephelyén - kamionok esetében -  történik a beszerelés.

Milyen szempontokat mérlegeljünk, egy műholdas nyomkövető rendszer beépítése előtt

Van saját felhasználói felülete a rendszernek

Sok szolgáltató, az eszköz gyári felületét használja, ezek többnyire nem elég rugalmasak és nincsenek a személyre szabva. Az ASGPS rendszer saját felületet használ!

Olcsó húsnak (legtöbbször) híg a leve

Sajnos csodák nincsenek. A gyanúsan olcsó GPS eszköz feltehetően nem fog megfelelő minőségű és stabilitású szolgáltatást lehetővé tenni.

Ügyfélszolgálat

Manapság már alapelvárás, hogy precíz, gyors és korrekt ügyfélszolgálat álljon a rendelkezésünkre. Az As Solutions diszpécserközpontja többek között ezen tulajdonságok mentén működik.

Telefonos rendszer

Járművünk helyzetét az ASGPS mobil applikációjával bárhol és bármikor ellenőrizhetjük.

A beszerelés menete

A beépítés során a szerelő leszedi a jármű műszerfalat fedő lemezét, majd az ASGPS eszköz bekötése után visszaépíti azt. Beszerelés előtt a készülék megfelelő helyét műszerek segítségével méri ki, majd ellátja árammal, és beköti a kívánt egyéb opciókat. Ha már az utolsó csatlakozó is a helyén van, gondosan leteszteli az egységet a kiegészítő funkciókkal együtt. Csakis ezután kerülhetnek a helyére a karosszériaelemek. Az ASGPS kívülről észrevehetetlen, így az alkalmazott előtt is titokban lehet tartani. A szervizekben akár egyedi igényeket is ki tudnak elégíteni, így a szenzorok, érzékelők (például gyorsulásmérő, üzemanyagszint jelző, raktérhőmérő, riasztó, sofőrazonosítást végző eszköz, gyújtás érzékelő, motorblokkolás, stb.) járműkövető egységre történő bekötése is megoldható.

Amennyiben nincs fennakadás az ASGPS - el kapcsolatos munkálatok nagyjából egy-két órát vesznek igénybe, ezt a várakozási időt érdemes bekalkulálni. A GPS műholdas nyomkövető nem zavarja majd az autó működését, s az autót épen kapja vissza a kedves tulajdonos.

Működési elve

Az ASGPS rendszer a beszerelés után a jármű állapotával kapcsolatos adatokat azonnal automatikusan elkezdi gyűjteni. A beépített nyomkövető GPS egység folyamatos kapcsolatban van a diszpécserközpontunkkal, és információkat küld annak. Az el nem küldött információkat saját belső memóriájában fekete dobozként tárolja másodperces sűrűséggel, így azok hálózati hiba esetén sem vesznek el.

A járműkövető eszköz főbb részei a GPS, ez végzi a műholdas helymeghatározást, a modultelefon, amely a diszpécserközponttal történő kommunikációért felelős, és maga a vezérlő eszköz, ami a készülék működését koordinálja.
A hardverelemek típustól függetlenül kis méretűek, és alacsony tápellátást igényelnek. A GPS nyomkövetés semmilyen más fedélzeti rendszer működését nem befolyásolja.

A nyomkövető GPS által jelzett, és a központ által feldolgozott adatok az As Solutions szerveréről interneten keresztül jutnak el a felhasználóhoz, ami gyors és olcsó lekérdezést tesz lehetővé. Az ügyfelekhez beérkező adatok kezelését az erre a célra kifejlesztett szoftver végzi. A GPS nyomkövetés segítségével nagyobb méretű flotta esetén is könnyen áttekinthető képet kapunk annak mozgásáról, helyzetéről és állapotáról. A program segítségével adatszűrőket állíthat be, grafikonos, táblázatos kimutatásokat készíthetünk és menetlevelet generálhatunk. A GPRS technológia ügyfeleinknek online járműkövetési lehetőséget is biztosít. Mindezek hatékonnyabbá és egyszerűbbé teszik az adminisztrációt, megkönnyíti az üzleti tervezést.

Miért éri meg az ASGPS rendszer használata?

Mert a GPS műholdas pozicionálás segítségével működő hatékony rendszer használatával a flottakövetés során nem csak a gépjárműpark lopás elleni védelme biztosított, hanem többek között fel lehet vele lépni az üzemanyaglopás, a túlórák, a kerülőutak, a gyorshajtás, és az állagromlás ellen is. Egyszóval hatékonyabbá válik a vállalatmenedzsment munkája. A flottakövetés hiányából fakadó veszteséges működés minimalizálható.

Hol használható az ASGPS műholdas nyomkövető rendszer?

Személygépjármű

Lakossági ügyfelek esetén bárkinek, aki félti az autóját, és velünk együtt úgy gondolja, hogy egy parkolóban megszólaló autóriasztó nem jelent igazi védelmet autójának. Vállalkozások számára a gépjármű felügyeleti rendszerek már 1-5 autó esetén is eredményezhetnek hatékonyabb munkavégzést, optimálisabb működést, ezáltal költségcsökkentést, így alkalmazásuk kifejezetten ajánlott. Nagyobb gépjármű flották esetében már-már nélkülözhetetlen az ilyen rendszerek alkalmazása.

Gépjárműflotta

Többek között a gépjárműflottával – akár már egy gépjárműtől is! - rendelkező cégek számára nyújt elengedhetetlen előnyöket. A rendszer a beszerelés után azonnal profitot termel, hiszen a sofőrök munkája ellenőrizhetővé válik. Így megkülönböztethetővé válik a hivatali és magánút, optimalizálható a járművek futása, ellenőrizhető az üzemanyagszint, könnyebb az adminisztráció.

Ajánlatot kérek

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems