Az elmúlt néhány évben a műholdas nyomkövető és flottakezelő rendszerek beépültek szinte minden iparág üzleti folyamataiba. Ezeknek a rendszereknek a használata javítják a gépjárműflotta kapacitás kihasználtságát és az általános biztonságot is. Ez azért fontos, mert az építőipar nagyon sok értékes járművet és gépet használ. Többek között ezért is illeszkednek a műholdas nyomkövető és flottakövető rendszerek az építőipari folyamatokba.

Hogyan működik?

A gépjárműbe szerelt telematikai eszköz a GPS műholdak segítségével határozza meg a gépjármű pozícióját, majd különböző telekommunikációs csatornán keresztül eljuttatja azt, illetve más egyéb a gépjármű működésével kapcsolatos információt az adatgyűjtő szerverhez.

Elsősorban azokat funkciókat tartalmazza, amik az utólagos nyomkövetést szolgálják, így ezen keresztül tekinthetőek meg többek között a gépjármű által megtett útvonal, az üzemanyagmérés eredményei, a gépjármű vezetőjének adatai a sofőrazonosítás funkción keresztül. A valós idejű szoftverben pedig a monitoring funkciók kerültek kialakításra. Az ASGPS telepítését követőn online járműkövetés valósítható meg, ami lehetőséget ad a gépjárműpark operatív irányítására. Az ASGPS lehetőséget ad egyénileg beállított riasztási folyamatok kialakítására is.

A járműkövetés szolgáltatás teljesen beépülhet a vállalatok kontrolling folyamatába, és a valós megtakarításokon keresztül nagyon gyors megtérülést generálhat.

A logisztikai támogató rendszer által alkalmazott GPS alaptechnológia és a támogató informatikai központ segítségével naprakészen, valós időben lehetővé válik a jármű álláspontjainak, útvonalának elemzése, illetve a céleszközök egyes állapotainak monitorozása, elemzése. Az ASGPS szolgáltatás célja a biztonság és az ellenőrzés hatékonyságának növelése, a gépkocsivezetők, a rakomány és a jármű védelme a feltörés és a lopás ellen. Megoldottá válik az útvonal nyomon követése és dokumentálása biztosítási és statisztikai célból, valamint az azonnali intézkedés baleset, a jármű meghibásodása, műszaki probléma vagy a vezető rosszulléte esetén.

Az ASGPS használatának előnyei

Nagyobb biztonság

Minél nagyobb értékű egy gépjármű vagy munkagép, annál magasabb a kockázata, hogy az autótolvajok áldozatául esik. Amennyiben fe van szerelve műholdas nyomkövető rendszerrel, mindig valós időben megtekinthetjük a gépjármű aktuális helyzetét. Amennyiben pedig bekövetkezne a legrosszabb, és ellopják a munkagépet, szinte azonnal értesíteni tudjuk a hatóságokat. Ezáltal megnő az esélye, hogy megkerül a járművünk. 

Sofőrök elszámoltathatósága

A nemkívánatos és veszélyes vezetési szokások óriási kárt tudnak okozni egy vállalkozás számára. Ilyen például a gyorshajtás, folyamatos hirtelen fékezések, indokolatlan üresjáratok és a gépjárművek jogosulatlan használata. A műholdas nyomkövető és flottakövető rendszerek csökkenthetik ezen események bekövetkezését, a sofőrök elszámoltathatóságából kifolyólag. 

Bármikor megtekinthető a gépjármű által megtett útvonal, sebesség és akár a jármű üzemanyagszintje is ellenőrizhetővé válik. Mivel a sofőrök mindennek tudatában vannak, így kétszer is meggondolják, hogy nem megengedett dolgokat hajtsanak végre.

Üzemanyaggazdálkodás

Egy építőipari vállalkozás sok, magas fogyasztású járművet és munkagépet használ a tevékenysége során. Mint minden vállalkozás esetében, a költségek itt is kiemelt jelentőséggel bírnak. Mivel a járművek szinte minden lépése követhetővé válik, így utólagos elemzések elvégzése után az üzemanyaggazdálkodás optimalizálható és ezáltal jelentős költségcsökkentés is végrehajtható.

Miért hasznos minden gépjármű tulajdonos számára műholdas gépjárművédelem?

Nagy valószínűséggel minden autótulajdonos tart attól, hogy ismeretlenek feltörik vagy ne adj isten eltulajdonítják gépjárművét. Ebből kifolyólag a legtöbb gépjármű – legyen az magán vagy céges autó – rendelkezik valamilyen szintű védelemmel.

Egy megfelelő autóvédelmi rendszer megvásárlása és beépítése napjainkban már nem túl költséges dolog, azonban alaposan meg kell fontolnunk, hogy mely megoldás a számunkra legmegfelelőbb. Véleményünk szerint a műholdas (GPS) gépjárművédelem jelenti a legmegbízhatóbb védelmet minden gépjármű számára. Cikkünkben röviden bemutatjuk ennek előnyeit.

Mire képes az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer?

 

Ajánlatot kérek ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszerre!

 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems