A flottakezelők pontosan tisztában vannak az információ fontosságával: függetlenül attól, hogy az útvonalakra, a lopások megelőzésére vagy a járművezetők vezetői szokásaira irányulnak, kulcsfontosságúak a döntések meghozatalánál. Napjainkban a gépjárműflottákról a legjobb és leghasznosabb adatokat a műholdas nyomkövető és flottakezelő rendszerek szolgáltatják. A fejlődésüknek a rövid története betekintést nyújthat abba, hogy mennyire is hasznosak ezek a szerkezetek.

GPS technológia

A műholdas járműkövetés története 1978 – ban kezdődött, amikor az első kísérleti jellegű GPS műholdat az űrbe juttatták. A sikeres tesztelés után, 1985 – ig 10 további műholdat állítottak Föld körüli pályára. A korai években a GPS technológia még nem volt működőképes, mivel kevés műhold keringett a Föld körül. A GPS helymeghatározás alapját képező 24 műhold 1994 – re állt szolgálatba. A mai napig ezeket a műholdakat használjuk.

Polgári felhasználás

A korai GPS technológiát elsősorban az amerikai hadsereg használta, a technológia iránti polgári érdeklődés minimális volt. Ez 1996 – ban változott meg, amikor az akkori amerikai elnök Bill Clinton elérhetővé tette a rendszer polgári célú felhasználását. 

Flottakezelés

A műholdas flottakövetési technológiát és rendszerek hasznosságát a gépjárműflottával rendelkező vállalkozások hamar felismerték, és beépítették működési folyamataikba. A technológia használata valós idejű és pontos adatokat szolgáltat mind a flottakezelő mind a járművezető számára. Ezáltal szinte azonnal optimalizálni tudják működésüket.

Modern GPS nyomkövetők

A modern műholdas (GPS) nyomkövető rendszerek által biztosított adatok lehetővé teszik a flottakezelők és vállalkozásvezetők számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak. A sofőrök vezetői szokásairól, a futott kilóméterekről, az útvonalról és az üzemanyag felhasználásról szóló jelentések mind megkönnyítik a döntéshozatal folyamatát.

Ajánlatot kérek ASGPS műholdas és flottakövető rendszerre 

 

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems