A technológia rohamos ütemben fejlődik, és ez a fejlődés hatással van a globális helymeghatározó rendszert, vagyis a GPS – t használó rendszerekre, elsősorban a nyomkövetőkre és az azokat támogató alkalmazásokra. A gépjárművezetőknek már nem kell vezetés közben a túlméretezett papír alapú térképekre támaszkodniuk, miközben egy számukra ismeretlen nagyvárosban navigálnak. A szülők is könnyebben megtalálhatják fiatalabb gyermekeiket, a mobilkészülékeikbe épített GPS alapú alkalmazások segítségével. Magyarán a GPS alapú fejlesztések az elmúlt években pozitívan befolyásolták az emberek életmódját.

A piacon elérhető számos újdonsült GPS alapú technológia, az alacsony és csúcskategóriás navigációs rendszerektől kezdve; az olyan eszközökig melyek lehetővé teszik vagyontárgyaink valós idejű nyomon követését. Számos rendkívül fejlett technológiát használó nyomkövető létezik, számos felhasználási módra. Teljesítményük, mint az akkumulátoruk élettartama, naplózási képességük mindig a felhasználásuk módjától függ. Ezek a nagyszerű szerkezetek segítséget nyújtanak a munkavégzésben és az üzleti kockázat csökkentésében.

GPS nyomkövetők személyes felhasználása

Lehetővé teszik a magányszemélyek számára, hogy például jogi okokból, orvosi vészhelyzetek esetére vagy egyszerűen csak a helymeghatározásuk érdekében folyamatosan kapcsolatban legyenek a családtagjaikkal. Ezek a kompakt eszközök könnyen viselhetők, elférnek a kabátban, pénztárcában vagy egy hátizsákban; vagy okostelefonra telepített alkalmazás által használhatók.

A járműkövetők leggyakrabban a járművek kényelmes nyomon követésére szolgálnak; vagy azoknál a vállalkozásoknál jelentenek előnyt  amelyek gépjárműflottát üzemeltetnek, a tevékenységi körükből kifolyólag. Ezek a nyomkövetők lehetővé teszik a járművek tartózkodási helyzetének és sebességének valós idejű követését.

Eszközök és áruk nyomkövetése

Végül, de nem utolsósorban: a GPS technológia használatának leggyakoribb felhasználási területe, az áruk nyomonkövetése. Ahogy a szülők gyakran szeretnék tudni merre járnak a gyermekeik, a vállalkozások valós idejű helyinformációkat szeretnének kapni az árujuk helyzetéről. Ezen eszközök a legtöbb esetben mobilhálózaton keresztül működnek, hogy minél pontosabban meghatározhassák a helyzetüket. Ezeknél az eszközöknél a hosszú élettartamú akkumulátorok használata az ideális, mivel sokat vannak mozgásban és ritkán tölthetőek.

GPS alapú navigáció

A GPS alapú rendszerek forradalmasították az utazási szokásainkat, mivel használatukkal stresszmentesen és könnyedén felfedezhetünk ismeretlen helyeket néhány gombnyomás és a rendelkezésre álló műholdak segítségével. Ráadásul a GPS vevő készülékünkön láthatjuk a legközelebbi benzinkutakat és a kikapcsolódási lehetőségeket, mint például az éttermeket is.

A GPS technológia fejlesztések napról napra folytatódnak, mivel minden nap egy kicsit könnyebbé teszik az emberek életét.

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems