A műholdas járműkövetés használata egyre elterjedtebb hazánkban és egész Európában is. A GPS technológia folyamatosan fejlődik, melynek következménye, hogy egyre több hasznos megoldást kínál a mindennapok során felmerülő kihívásokra. Ezért nagyon fontos, hogy a műholdas nyomkövető rendszer kiválasztása során a legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolni: Milyen célból van szükségem a GPS nyomkövető rendszerre? Fontos, hogy már az elején tisztában legyen azzal, hogy miért is szükséges a rendszer, milyen funkciókat kell tartalmaznia és minderre mekkora költséget tud szánni. Meg kell értenie, hogy milyen előnyökkel jár, és hogyan tudja mindezeket kamatoztatni a mindennapok során.

A műholdas nyomkövetés használatának legfőbb előnyei személygépkocsik esetében

A műholdas nyomkövetés használatának legfőbb előnyei gépjárműflotta esetében

A járműkövetés az ezredforduló óta minden évben nagymértékű fejlődésen megy át. A GPS helymeghatározó technológián alapuló nyomkövető eszközök, a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások és funkciók rohamos fejlődésen estek át. Ennek egyik eredménye, hogy minden eddiginél több vállalkozás jelent meg a piacon, több kevesebb sikerrel.

A valós idejű nyomkövetés, a lopásvédelem és az üzemanyag költségek csökkentése a legkézzelfoghatóbb jellemzői a nyomkövető rendszereknek. A GPS nyomkövető alkalmazás segítségével a sofőrök kedvezőbb útvonalakat tervezhetnek a szállítási idő és az üzemanyag felhasználása csökkentése céljából, mialatt elkerülik a nagyobb dugókat is, ezáltal a károsanyag kibocsátásuk is csökkenni fog.

Milyen tulajdonságokra kell elsősorban odafigyelni?

Valós idejű követés

A műholdas járműkövetés legismertebb funkciója, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a járműve helyzetét valós időben megtekinthesse a térképen. Vannak azonban olyan nyomkövetők, melyek nem nyújtanak valós idejű frissítést, vagy akár nem is használják a GPS-t. Ezek a nyomkövetők a legtöbb esetben tárolják a jármű helyzetét a belső memóriájukban, hogy utólag megtekinthesse azt a felhasználó. Minden esetben győződjön meg arról, hogy a nyomkövető valós időben továbbítja járműve, vagy járművei helyzetét.

A helymeghatározás időköze

A helyfrissítés intrevalluma fontos jellemzője minden műholdas (GPS) nyomkövető rendszernek. Minden magára adó szolgáltató minimális és maximális frissítési intervallum beállítással rendelkezik. Az alacsonyabb frissítési intervallumok (5 – 10 másodperc), pontosabb képet adnak a jármű valós helyzetéről; a magasabb frissítési intervallumok (30 – 60 másodperc) azonban már nem túl ideálisak a valós idejű nyomkövetésre, mivel ezalatt az idő alatt a jármű helyzete nagymértékben megváltozhat.

A műholdas (GPS) nyomkövető eszközhöz kapcsolódó szolgáltatások

A fizikai eszközhöz kapcsolódó szolgáltatások sokszínűsége ugyanolyan fontos, mint maga az eszköz. Fontos, hogy megbízható szoftverek támogatást nyújtó rendszert válasszunk. De melyek a leghasznosabb funkciók?

Sebességjelzés

Nagyon hasznos funkció, amikor a rendszer figyelmeztetni a sofőrt az útvonalán aktuális sebességkorlátozáskról. Ezzel elkerülhetőek a gyorshajtás miatti büntetések és a balesetek valószínűsége is csökken!

Optimális útvonaltervezés

Sokszor előfordul, hogy egy előre megtervezett útvonalon baleset történik, emiatt dugó alakul ki. A modern rendszerek ezt automatikusan jelzik a sofőrnek, és javaslatot is tesznek a legoptimálisabb útvonalra. Ezáltal elkerülhetővé válnak a forgalmi okok miatt bekövetkező késések!

Miben nyújt Önnek segítséget az AS Solutions Kft?

Gépjármű védelmi, flottakövetési szolgáltatásunk elérhető magánszemélyek részére éppúgy, mint vállalkozások, vállalatok részére. Természetesen a két felhasználási mód és a szolgáltatási igények jelentősen eltérnek.

Lakossági ügyfeleink számára jellemzően a gépjármű vagyonvédelme, azaz lopás elleni védelme a legfontosabb, míg vállalati partnereink a jármű védelme mellett hatékonyabb működést, csökkenő üzemeltetési költségeket várnak el.

Ajánlatot kérek ASGPS rendszerre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems