Magyarországon egyre több gépjárműben van műholdas védelem, azonban leginkább még mindig a felső, és felső-középkategóriás gépjárművekre jellemző. Az ok egyszerű: a tulajdonosok a rendszer magas költségével magyarázzák alkalmazásuknak hiányát. A tévhitekkel ellentétben az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszert, már pár tízezer forintért be lehet építeni a járművünkbe és a havi költsége sem haladja meg a pár ezer forintos tételt. A mérleg egyik oldalára tegyük a rendszer kiépítési és üzemeltetési költségét, a másikra pedig az ellopott autó értékét és a vele járó bosszúságokat. Máris világossá válik, hogy a mérleg melyik irányba mozdul el. Sajnos a legtöbb autós úgy véli, hogy ez vele úgy sem történik meg, aztán egyszer csak ott állnak a parkolóban és hűlt helye az autónak.

Az ASGPS rendszer azonban önmagában, távfelügyelet hiányában nem minden esetben eredményes. A gépjárműbe telepített szerkezet tartalmaz egy sim kártyát, amelyen keresztül 24 órás online kapcsolat jön létre a diszpécserszolgálattal. Amennyiben riasztás történik, a központban a rendszer azonnal jelez, láthatóvá válik a jármű helyzete és útvonala (haladásának iránya és sebessége), majd a tulajdonossal való egyeztetés (téves intézkedés elkerülése) azonnal megkezdődik az intézkedés az illetékes szervek bevonásával, belső szakmai protokollok szerint.

Flottakövető rendszer

Az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszer számos előnyt jelent elsősorban a gépjárműflottával (személygépkocsitól a kamionig) rendelkező vállalkozások számára. Egy átlátható, tervezhető, és ellenőrizhető logisztikai rendszert biztosít gépjárművek kezelésére és ellenőrzésére. A rendszer használatával megvalósulhat a gépjárművek pillanatnyi helyzetének meghatározása, menetlevelek és kimutatások elkészítése, a gépjárművek ellenőrzése, megkülönböztethető a hivatali és magánút, optimalizálható a járművek futása, az üzemanyagszint és raktárhőmérséklet figyelése. A rendszer úgy épül fel, hogy interneten keresztül bármikor, bárhonnan könnyedén megvalósulhat a valós idejű lekérdezés.

Üzemanyag felhasználás ellenőrzése

A gépjárműflottával rendelkező cégek számára az üzemanyaglopások okozta károk nagy gondot jelentenek. A cégek vezetői megbíznak az alkalmazottakban, mert az legtöbb sofőrnek meg sem fordul a fejében a céges autóból lopni az üzemanyagot. Azonban sajnos akadnak kivételek. A technika fejlődésének köszönhetően, a kellemetlenségek elkerülése érdekében, cégtulajdonosok elkezdtek védekezni az esetleges üzemanyaglopások ellen. Kezdetben a tanksapka zárásával és plombálásával, majd jöttek azok a lopásgátlók, melyeket a tank betöltőnyílására fixen és oldhatatlanul rögzítettek, így akadályozva meg, hogy szivattyúval vagy egyszerű lopócsővel leszívhassák az üzemanyagot.

Az ASGPS műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszer ezen területen is megoldást nyújt a probléma kezelésére. Napjaink korszerű járművei esetében a legelterjedtebb technológiát és legpontosabb adatokat az FMS vagy a CAN-bus alapú mérés jelenti. Ezekkel a megoldásokkal lehetőség nyílik a ténylegesen, a motor által elégetett üzemanyag mennyiségének mérésére, akár plusz-mínusz 1%-os pontossággal, tehát az üzemanyaglopás megakadályozása megvalósulhat. A kiolvasott adatokat a felhasználók lekérdezhetik a rendszerből.

Érdekel a műholdas flottakövetés, Ajánlatot kérek!

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems