A GPS Gépjárművédelem nem egy mai találmány, mégis még mindig sok félreértés lengi körül. A legtöbben azt hiszik, hogy drága és elérhetetlen, pedig már havonta 4.000 forint plusz ÁFA összegért elérhető az As Solutions gépjárművédelmi rendszere és szolgáltatásai. Gondoljunk bele mekkora bosszúság egy ellopott autó. Ráadásul, abban az esetben, ha még hitel is terheli, a törlesztőrészleteket is fizetnünk kell. Ez egyszerűen a megkeresett pénzünk pazarlása. 

A gépjármű követés már a legtöbbünk számára ismerős fogalom. Gondoljunk csak a taxitársaságok vagy fuvarozók alkalmazásaira, melyek lehetővé teszik a hozzánk kiérkező jármű, illetve az általunk várt áru nyomon követését. Azonban a nyomkövetés, csak a jéghegy csúcsa. Számos előnyös tulajdonsággal és funkcióval rendelkezik egy modern gépjárművédelmi szolgáltatás. A következőkben bemutatunk néhány kézzelfogható előnyt.

Karbantartás

A gépjárművünk egy egyszerűen használható, azonban hihetetlenül összetett gép, ezért a megfelelő működéséhez folyamatos karbantartást igényel. Mindenkivel megesett már, hogy elfeledkezett az éppen aktuális karbantartásról, és ez sokszor megbosszulja magát; utólag általában sokkal nagyobb költsége lesz a szervizelésenek.

Egy modern gépjárművédelmi rendszer, mint az ASGPS, nyilvántartja mikor jártunk legutóbb a szervízben és többek között a használattól függően, figyelmeztet minket, hogy ideje szervizbe vinni a kocsinkat.

Felmerülhet a kérdés, hogyan képes erre?

Egyszerűen beállíthatjuk, hogy figyelmeztessen minket a közelgő szervízidőpontról. A rendszer képessé tehető arra, hogy az autó futásteljesítményéből és a legutóbbi karbantartás óta eltelt időből kiszámítja a legoptimálisabb időt, a gépjármű szervizelésére. Beállíthatjuk továbbá, hogy erről többszöri figyelmeztetést küldjön a részünkre, így biztos nem fogjuk elfelejteni mikor esedékes a gépjárművünk karbantartása.

Segít hatékonyabbá tenni az üzemanyagfogyasztásunkat

Szinte minden cikkünkben kitérünk erre az előnyre, mivel ez a legjobban kézzelfogható, pontosabban pénztárcával mérhető. Az nem titok, hogy a legüzemanyagtakarékosabb gépjárművek mind fel vannak szerelve GPS nyomkövető rendszerrel is. Mivel a rendszer képes megtervezni a legoptimálisabb (legkevesebb üzemanyaggal megtehető) útvonalat, így nem csak időt de hosszútávon rengeteg üzemanyagot is meg tudunk takarítani, miközben nem mondtunk le gépkocsink kényelméről.

Pénztárca kímélő ráadásul azért is, mert a modernebb GPS nyomkövető rendszerek adatbázisában szerepelnek a közlekedési táblák is, így előre figyelmeztet minket ha sebességkorlátozás következik. Itt fontos megjegyezni, hogy csak arra a korlátozásra tud figyelmeztetni, ami szerepel az adatbázisában!

Megnöveli járművünk élettartalmát

Napjaink fejlett műholdas gépjárművédelmi rendszerei szemmel láthatóan képesek megnövelni azon gépjárművek élettartamát, amibe beszerelték őket. Persze csak abban az esetben, ha aktívan igénybe is veszik az általuk nyújtott szolgáltatásokat.

Mivel optimalizálja a kocsink üzemanyagfogyasztását és figyelmeztet a közelgő karbantartásra, ezért a gépjárművünk élettartama akár évekkel is meghosszabodhat. 

Az üzemanyag optimalizáláson túl, a másik legjobban kézzelfogható előnye az ASGPS műholdas nyomkövető rendszer használatának, a fejlett gépjárművédelmi funkciója. A továbbiakban az ezzel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre próbálunk meg választ adni.

Amennyiben el akarják lopni a gépjárművet, sikerülni is fog a tolvajoknak?

Nincs ellophatatlan autó. A tolvajok folyamatosan kísérleteznek a legmodernebb gépjárművédelmi rendszerek kiiktatásával, ezért az As Solutions - nél azokat rendszeresen fejlesztjük, modernizáljuk, így mindig egy lépéssel a tolvajok előtt járhatunk. A műholdas védelmet nem lehet egyszerűen kiszerelni, hiszen nem tudják hol keressék, mi módon férjenek hozzá. Ha mégis megpróbálnák kiiktatni, érzékeljük azt, és mire végeznének, a hatóságok odaérnek a gépjárművünk aktuális helyzetére A célunk megnehezíteni az elkövetők dolgát, és mielőbb megtalálni eltulajdonított járművet. Az ASGPS - el a lopás jó eséllyel csak kísérlet marad.

Le tudják árnyékolni a jeleket, amiket sugároz a gépjárművem?

Megpróbálhatják, de ha megbízható rendszer van a kocsiban, amint a GSM kapcsolat megszakad vagyis a jel megszűnik, a védelmi rendszer arra fog következtetni, hogy valami nem kívánt esemény történt és azonnal reagálni is lehet rá.  De valós biztonságot nem jelenthet (maximum a biztonság illúzióját) önmagában egy riasztó, vagy váltózár sem. Ezek felett ugyanis nagyon eljárt az idő. Több időbe telink nekünk felrakni egy váltózárat, mint az autótolvajnak kiszerelni. Hatékony védelmet pedig az autólopások ellen a műholdas gépjárművédelem jelent.

És mi a helyzet a GPS nyomkövetéssel? Össze lehet kapcsolni a nyomkövetést védelmi rendszerrel? 

Igen. Az As Solutions a flottakövetésben és a gépjárművédelemben is élen jár. Vannak olyan kombinált megoldások, amikor a flottakövetéssel felszerelt járművet védeni is szeretnék. Ez probléma nélkül megoldható.

Ajánlatot kérek

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems