Vajon hányféle típusa van a műholdas (GPS) nyomkövetésnek? A legtöbben szinte azonnal azt mondanánk, hogy „EGY”! Azonban a kérdés becsapós, mivel vannak olyanok melyek gépjárművek követésére szolgálnak, mások viszont akár emberek megfigyelésére is alkalmasak. Talán a legjobb válasz a feltett kérdésre, az hogy számtalan felhasználási módja létezik. Cikkünkben bemutatjuk a legelterjedtebbeket és azt is: hol vehetjük hasznát használatuknak.

Személyi nyomkövetők

A személyi nyomkövetők segítségével emberek mozgását (általában sajátunkat vagy a gyermekünkét) vagy akár háziállatainkat is nyomon tudjuk követni. Ezek az eszközök általában egy külön jeladók, vagy például már kaphatók okosóra vagy karkötő formában is. 

Hol vehetjük hasznát?

Napjainkban például egyre többen választják a futást testmozgásként. Egy idő után a fejlődésük megkívánja egy laza, vagy komoly edzésprogram bevezetését a fejlődésük érdekében. Ilyenkor nyújt hasznos segítséget a műholdas nyomkövetés, aminek segítségével nem csak a megtett utat és a pontos útvonalat hanem azt is nyomon tudjuk követni, hogy mikor milyen sebességgel haladtunk. Ráadásul a legújabb eszközök a tengerszint feletti magasság mérésére is képesek.

Sokan a házikendvencükre olyan nyakörvet tesznek, amiben található műholdas nyomkövető. Ennek hasznosságát talán felesleges is részletezni, főleg egy kíváncsi házikedvenc esetében. Használatával gyorsan megtalálhatjuk elkóborolt kedvencünket.

Eszközkövetők

A személyi nyomkövetőkhöz hasonlóan, az eszközkövetők szinte bármilyen használati tárgyon, értékes eszközön használhatók. A technológia fejlettségének köszönhetően a kis rádiós chipektől kezdve, akár már matrica formájában is elérhetők.

Hol vehetjük hasznát?

Napjainkban egyre több bevásárlóközpont használ eszközkövetőket. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a bolton belüli lopásokat megelőzendő. Azonban ez egy tévhit, a leggyakrabban magára a bevásárlókocsikra szerelnek műholdas nyomkövetést!

Népszerű és hasznos felhasználási területe az, amikor kulcstartó formájában használjuk. Használatával búcsút inthetünk az elveszett kulcscsomóinknak!

Műholdas (GPS) járműkövetés

A műholdas (GPS) járműkövetés használatával a gépjárműtulajdonosok azonnali adatokat kaphatnak járművük szinte minden információjáról, a helyzetétől kezdve a sebességéig. Ez a flottakezelésen túl, a magánszemély tulajdonosok gépjárművédelmében is hasznos segítséget nyújthat!

Mobilcella alapú nyomkövetés

Használatával, a telefonunk által, a mobilhálózat cellainformációi alapján kaphatunk pontos helyzetet és még számtalan adatot tartózkodási helyzetünkről, valamint a megtett utunkról.

Hol vehetjük hasznát?

Mindenhol ahol jó a mobilhálózat lefedettsége. Mivel nincs szükség külön berendezésre a használatához (elég egy okostelefon), költséghatékony megoldásnak számít. Hátránya viszont, hogy mobillefedettség hiányában működésképtelen.

Miben nyújt Önnek segítséget az AS Solutions Kft?

Gépjármű védelmi, flottakövetési szolgáltatásunk elérhető magánszemélyek részére éppúgy, mint vállalkozások, vállalatok részére. Természetesen a két felhasználási mód és a szolgáltatási igények jelentősen eltérnek.

Lakossági ügyfeleink számára jellemzően a gépjármű vagyonvédelme, azaz lopás elleni védelme a legfontosabb, míg vállalati partnereink a jármű védelme mellett hatékonyabb működést, csökkenő üzemeltetési költségeket várnak el.

Biztonságban szeretném tudni gépjárművemet! Ajánlatot kérek

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems