Napjainkban már nem csak az autólopások miatt használnak egyre több cégautóban flottakövető eszközöket. Műholdas (GPS) gépjárművédelmi rendszerrel az üzemanyagon is rengeteget lehet spórolni. A megtakarítások mértéke változó. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer bevezetése után a gépjárműveket üzemeltető vállalkozások 14-17%-os költség megtakarítást értek el.

Lopásvédelem egyik kulcseleme a 24 órás diszpécserszolgálat, amely minden pillanatban követi, figyeli a gépjárműveket, és ha a tolvajok el is tudják indítani a meglovasított kocsit, messzire nehezen juthatnak. A rendőrségi riasztás mellett az ASGPS rendszer folyamatosan nyomon követi a gépjárművet, ezzel segítve elő a hatóságok minél gyorsabb beavatkozását. 

A lopásvédelem azonban az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer szolgáltatásainak csak egy szelete. A flottakövetési szolgáltatás elterjedését ma döntően a vállalati gépjárműparkok kezelése segíti elő. A műholdas (GPS) gépjárművédelmi piac folyamatosan és erőteljesen bővül, mivel a flottakövető rendszerek segítségével ellenőrizhető az autópark működése, alkalmazásával csökkenthető a működési, elsősorban az üzemanyagköltség.

Nem csak a jármű pontos helyzetének meghatározása lehetséges, de mérhető a gépkocsi által megtett távolság, az üzemanyag fogyasztás és az üzemórák száma is. Az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer használatával optimalizálható a munkavégzés. Bővebben kifejtve: pontos kilométer-összesítések, utca és házszám szintű helymeghatározások, összefoglaló jelentések könnyítik meg a cégvezetők ellenőrző tevékenységét. Könnyen megkülönböztethetőek a privát és a céges utak, kimutathatóak a késések, az állásidők, a túl hosszú, vagy éppen a rövid vezetési idők is.

Egy gombnyomással statisztikák jeleníthetők meg, és azokból kiolvasható, hogy a vállalkozás alkalmazottai mikor, mely partnereket keresték fel, mennyi időt töltöttek velük, és így tovább. Az üzemanyagkontroll révén megszűnhetnek a felesleges kiadások. 

Az ASGPS műholdas gépjárművédelmi és flottakövető rendszer fontos alkalmazási területe lehet akár a járműbiztonság is. A műholdas (GPS) gépjárművédelmi és flottakövető rendszerekkel akár regisztrálni is lehet a sebességtúllépéseket, megbecsülhetők a fékbetét-kopások, vagy az abroncsnyomások. Akár a diszpécserközpontból, még mielőtt a jármű elérné a szervizállomást, feltárhatók a műszaki meghibásodások. Nem kevésbé újszerű szolgáltatás, hogy a fedélzeti adatok feldolgozásával megfigyelhető a sofőr vezetői stílusa is.

A haszonjármű gyártók milliókat költenek az üzemanyag fogyasztás és a szervizköltségek csökkentésére. Ám a járművek legkevésbé optimalizált egysége, a gépkocsivezető változatlan. A kidolgozott megoldások arra ösztönzik a sofőröket, hogy járműveiket ideális üzemi tartományokban használják. Így autózva csökkenhet az üzemanyagfogyasztás, csak úgy, mint a karbantartási igények. Sőt csökkenhetnek a baleseti kockázatok is mivel a leggyakoribb okok, a gyorshajtás, vagy az agresszív vezetési stílus ugyancsak megfigyelhető a gépjárművezetőknél.

Ajánlatot kérek ASGPS gépjárművédelemre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems