A baj megelőzhető mivel mi magunk is számos olyan helyzetet produkálunk az életben, hogy alkalmat adunk az autótolvajnak arra, hogy könnyedén ellopja az autónkat. Nem fogja a drága riasztórendszer, autólopást gátló berendezés megóvni autónkat, ha mi magunk adunk lehetőséget, például garázsból való kiállás vagy kerti kapu becsukása esetén az autó tolvajnak hogy elvigye autónkat. Összeszedtünk 4 élethelyzetet melyek minimális odafigyeléssel könnyen megelőzhetők, mégis sokan figyelmetlenek. Minden példának felhozott eset megtörtént!

Autószerviz

A nem gondosan megválasztott szerviz is okozhat problémát, éppen ezért csak leinformálható szervizbe vigyük az autónkat, és ha lehetőség van rá ne hagyjuk ott az autónkat, inkább várjuk, meg amíg elkészül.

Évekkel ezelőtt került be a híradásokba, hogy egy Budapest környéki autószalonba az ott dolgozó szerelő titokban másolta a javításra leadott kulcsokat, de  nem vette észre az autóban a műholdas (GPS) gépjárművédelmi berendezést. Pár nap múlva mikor ellopták az autót, a műholdas védelem segítségével lepleződtek le. A rendőrség a helyszínen (egy vidéki ház garázsában) nagyon sok szétszedett autót talált.

Bár ilyen ellen nehezen lehet védekezni, mivel nincs ki írva a szervizbe, hogy kik dolgoznak ott. De ez az eset is jól példázza, hogy sajnos minden megtörténhet.

Autómosó

Az autótulajdonos elment az autómosóba ahol ott hagyta a nagy értékű autóját, hogy amíg vásárol addig kitakarítják az autóját.

A kulcsait lemásolták, majd a csipet kiszedték a gyárkulcsból (nagyon sok típusnál ki lehet szedni) amit aztán pillanatragasztóval beragasztottak a gyújtáskapcsoló alá, hogy érzékelje a chipet a biztonsági rendszer, így a tulaj kulcsával is indul, miközben a tolvajéval is. Következmény: Pár nap múlva ellopták az autótulajdonosnak az autóját. Az autó tolvaj pechére egy közúti igazoltatáson lebukott, és a rendőrség elfogta. Kihallgatásakor részletes mindenre feltáró vallomást tett a nyomozó hatóság előtt. Így derült fény az autó eltulajdonítás körülményeire. 
Minden alkalommal várjuk meg, amíg kitakarítják az autónkat, és ne veszítsük szem elöl a gépjármű kulcsát.

Házunk előtt

Amikor kiállunk a garázsból akkor is hajlamosak vagyunk őrizetlenül hagyni az autónkat, ráadásul sokszor járó motorral.

Gépjármű adás-vétel

A következő eset (sajnos) számtalan alkalommal megtörtént már.

A tulajdonos meghirdeti a jó állapotban lévő, keveset futott, nagyon jó paraméterekkel rendelkező autóját. Pár nappal később jönnek a vevőnek hitt tolvajok. Kedvesek és elegánsak aminek az eladó nagyon örül, mivel mindig is ilyen gazdának akarta továbbadni a féltett autóját. A gépjármű bemutatása után eljön a próba ideje. A tulajdonos odaadja a kocsi kulcsát a vevőnek és elmennek egy próbaútra, az eladó nélkül! A próba megtörténik, a kocsit vissza is hozzák. A kulcsot visszaadják, mondván minden rendben, a kocsi nagyon tetszik nekik, de még megnéznek néhány másikat is és majd jelentkeznek. A tulajnak fel sem merül, hogy egy másik ugyanolyan márkájú autó kulcsát adták neki a kezébe.

A leírtakból is jól látszik, hogy érdemes minden esetben körültekintően eljárni. Ráadásul egy gépjárműbe épített műholdas (GPS) védelem nagyon nagy segítség, ha mégis megtörtént a baj.

Keressen minket ide kattintva, és szakértőinkkel közösen megtaláljuk az Ön gépjárművének legmegfelelőbb védelmet!

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems