Nincs ellophatatlan autó, azonban egy védelmi rendszer beszerelésével megnehezíthetjük a tolvajok dolgát. Két hasonló típusú autó közül azt fogják elvinni, amelyik eltulajdonításához kisebb felkészültségre és kevesebb időre van szükség. Manapság még mindig nagyon sok olyan gépjármű tulajdonos akad, aki ugyan több milliót is áldoz egy autóra, ám az autó hatékony védeleméről már nem gondoskodik. Két fajta védelmi megoldások közül választhatunk, mechanikus és elektronikus. A mechanikus módszerek kevésbé hatékonyak, mint a korszerűbb elektronikus változatok, azonban hasznos kiegészítői az elektronikus védelmi berendezéseknek. Minél több módszert alkalmazunk gépjárművünk biztonsága érdekében, annál nagyobb eséllyel riasztjuk el a tolvajokat.

Mechanikus védelem

Kormányzár 

A kormányzár egy költségkímélő megoldás, amely egy retesz segítségével megakadályozza a kormány forgatását. Azonban a legtöbb kormánybilincs könnyen és gyorsan eltávolítható, nem nyújt komoly és megfelelő védelmet.

Váltózár

A sebességváltó átalakítása után egy egyedi mágneszáras kulcs segítségével megakadályozhatjuk, hogy az autónkat sebességbe tegyék. Automata és manuális sebességváltó esetében is gyakran alkalmazzák, egyes autótípusokba gyárilag is beépítik.

Pedálzár

Technikailag nagyon érdekes megoldás, egyelőre nem elterjedtek a nehézkes fel- és leszerelhetőségük miatt, de egyediségük hathatós védelmet nyújthat. Előnyük, hogy az autóban ülve nem iktathatók ki, a tolvajnak muszáj a nyitott ajtón keresztül dolgoznia.

UV gravírozás

Egy speciális eljárással belegravírozható a gépjármű alvázszáma az összes üvegbe és a karosszériaelemek belső felületére, ami csak a felület rongálásával távolítható el. A biztonsági jelölés csak UV-fényben látható. Az eljárás nem gátolja meg az autó lopását, azonban az alkatrészenként való értékesítést nehezíti.

Elektronikus védelem

Riasztó

Ma már szinte minden autóban van riasztó, a gyakori – többségében téves – megszólalásuk hatására sokan már oda sem figyelnek, éppen ezért ez az eszköz már nem tekinthető a gépjárművédelem csúcsának. Az egyszerűbb riasztók ráadásul az autó zárása közben visszakódolhatók, és sérülésmentesen nyithatók is.

Indításgátló (rejtett kapcsoló)

Egy jól elrejtett – a motor indulását gátló – kapcsoló is sokat segíthet, mert a tolvaj időt veszít, mire megtalálja.

Rablásgátló

A készülékben egy időzítő indul el az autó beindításakor. Ezt az időzítőt csak a tulajdonos tudja hatástalanítani egy előre meghatározott „titkos jel” megadásával. Ennek hiányában az elakadásjelző elkezd villogni és az autó motorja leáll. A tolvajt ez meglepetésként éri, a készüléket nem tudja hatástalanítani, a gépkocsi már nem indítható be, ezért szinte minden esetben otthagyja a gépjárművet.

Műholdas (GPS) autóvédelem - a jelenleg ismert leghatékonyabb védelmi megoldás

Amennyiben GPS nyomkövető is van a kocsinkban, akkor tudjuk éppen merre jár, sőt le is tudjuk vele állítani a gépjárművet. A legmodernebb berendezések, már arra is megoldást nyújtanak, ha a tolvajok GSM jelzavaróval is rendelkeznek. A tévhitekkel ellentétben, egy egyszerű GSM jelzavaróval egyáltalán nem hozhatók zavarba a GPS jeladók. Természetesen ez az állítás, csak a gondosan beszerelt és minőségi alkatrészekből felépülő GPS nyomkövetőkre igaz. Amennyiben nem ilyet használunk az autónkban, akkor a járművünknek könnyen lába kelhet.

Azonban a GPS nyomkövető sem nyújthat megfelelő védelmet, önmagában alkalmazva. Nálunk, az As Solutions-nél nagyon fontos része szolgáltatásunknak, hogy a műholdas nyomkövetővel felszerelt gépjárműveken vagyonvédelmi távfelügyeletet is ellátunk. Ez annyit jelent, hogy a gépjárműbe épített riasztókészülék jelzésit automatikusan továbbítjuk diszpécserközpontunkba, ahol minden egyes riasztásra intézkedést tudunk kezdeményezni. Lehet az a sofőr által leadott pánikriasztás, segélykérés, vagy feltörés, lopási kísérlet is. Ebben az esetben diszpécsereink értesítik az előre megadott személyeket, vagy a hatóságokat, akiknek munkáját segítik folyamatban lévő lopási kísérlet során.

Igazi biztonságot csak a mechanikai és elektronikus védelmi eszközök megfelelő kombinációja nyújthat. A két fajta védelem együttes alkalmazása két féle felkészültségű elkövetőt feltételez és sok rendelkezésre álló időt. Egy ilyen felszereltséggel rendelkező gépjármű kikerül a lehetséges célpontok közül, hiszen van rengeteg, amiben nincs semmiféle védelmi eszköz.

Ájánlatot kérek gépjárművédelemre

Ügyfeleink

Tekintse meg kiemelt ügyfeleinket akik az elmúlt 6 évben megtiszteltek bizalmukkal!

bat
DEH-Draexlmaier
goodwill
hambau
imperial
intermetal
mediaworks
mol
schrack
sews-ceh
waberers
vtl_systems